Direkte akıma kapılarak öldü

Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'nde, bir eve tesisat çekmek için elektrik direğine çıkan 27 yaşındaki Arif Alataş, akıma kapılıp öldü.

Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'nde, bir eve tesisat çekmek için elektrik direğine çıkan 27 yaşındaki Arif Alataş, akıma kapılarak yaşamını yitirdi. Ölümü ile yasa boğulan yakınları, otopsiye geç geldiğini ileri sürdükleri savcıya sitem etti.

Olay, dün akşam saatlerinde Harran’ın Çepkenli Köyü’nde meydana geldi. Elektrikçilik yapan Arif Alataş, bir eve tesisat çekmek için köy meydanındaki direğe çıktı. Alataş, direkte çalışma yaptığı sırada yanlışlıkla yüksek gerilim hattına dokununca akıma kapıldı.

Akıma kapıldıktan sonra direkte asılı kalan Alataş’ı görenler, durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbarın ardından köye gelen sağlık görevlileri, Arif Alataş’ın öldüğünü belirledi. Yaşamını yitiren Alataş’ın cesedi, olay yerinde yapılan inceleme sonrası savcılık talimatıyla otopsi için Şanlıurfa’da bulunan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.

Reklam
Reklam

’SAVCI GEÇ GELDİ’ TEPKİSİ

İddiaya göre, dün akşam saat 20.00 sıralarında morga getirilen Alataş’ın otopsisi için beklenen Cumhuriyet Savcısı, gece boyu gelmedi. Bugün öğle saatlerinde morga gelen savcının yaptığı otopsi sonrası Alataş’ın cesedi saat 14.30 sıralarında yakınlarına teslim edildi.

Akıma kapılarak yaşamını yitiren Alataş’ın, geceden bu yana cenazesini teslim almak için bekleyen yakınları, geç gelmekle suçladıkları savcıya tepki gösterdi. Geceden bu yana otopsi için morg önünde beklemek zorunda kaldıklarını ifade eden ölen Alataş’ın amcası Rasim Alataş, "Bizim acımız var bunun üstüne birde savcının otopsiye geç gelmesi yüzünden bu acımız ikiye katlandı. Elektrik akımına kapılan yeğenim için yaklaşık 1 gündür morgun önünde beklemek zorunda kaldık. Otopsi için savcıyı çağırdılar ama saatler sonra geldi" sözleriyle sitem etti.

Otopsinin ardından yakınları teslim aldıkları Alataş’ın cenazesini Harran’da toprağa verdi.

Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, (DHA)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: