Dış borsalarda yükseliş trendi sürüyor

Global hisse senedi piyasalarındaki yukarı yönlü trend devam ediyor. Haftanın ilk işlem günü olan dün, global borsalarda genel olarak alıcılı bir seyir izlendi.

Mısır’daki gerginliğin azalması ve gelişmelerin uzlaşma ile sonuçlanabileceği beklentisi de borsalardaki seyri destekledi.

ABD hisse senetleri piyasalarından Nasdaq dün yüzde 0.53, S&P 500 yüzde 0.62 değer kazandı. Dow Jones’ta ise dünkü işlemler 12.092-12.188 puan aralığında gerçekleşti ve yüzde 0.57 değer artışı ile 12.161 puandan tamamlandı.

Güney Amerika borsalarından Brezilya'da yüzde 0.14 değer artışı, Arjantin'de yüzde 1.98 değer kaybı vardı.

Avrupa borsalarından Almanya'da yüzde 0.91, İngiltere'de yüzde 0.89, Fransa'da yüzde 1.08 değer artışı oldu.

Reklam
Reklam

Yeni gündeki ilk işlemlere baktığımızda, ABD'de Dow Jones en yakın vadeli kontratlarında işlemler hafif değer artışı ile devam etmekte.

Asya tarafında ise, Tokyo Menkul Kıymetler Borsası, kapanışta değer kazandı. Nikkei Endeksi, 43,94 puan (yüzde 0,41) değer kazanarak 10,635.98 puandan kapandı.

Yatırımcıların çeşitli varlıkların yönlerine ilişkin değerlendirmeleri yeniden gözden geçirmek için bir soluklanma ihtiyacı içinde oldukları ortamda Avrupa borsalarının yeni güne hafif düşüşle başlamaları bekleniyor. Ancak analistler, yaşanacak bir konsolidasyonun ardından yukarı hareketin devam edeceğine inanıyorlar.

IG Markets analistleri, FTSE 100'ün 4 puan, Cac-40'ın 6 puan ve Dax'ın 1 puan kayıpla açılacağını tahmin ediyorlar.

Bugün Avrupa borsaları ayrıca, UBS, Arcelor Mittal gibi Avrupa'nın önde gelen kuruluşlarının 4. çeyrek sonuçlarını da değerlendirerek yön belirleyecekler.