Dış Dünyaya En Kapalı Ülke Kuzey Kore'de Lüks Bir Ev Nasıl Görünüyor?

Kim II Sung Üniversitesi yakınındaki Pyongyang isimli lüks bölgede bulunan fakülte apartmanının içi işte böyle görünüyor!

Burası fakülteye ait olan dairenin ana yatak odası. Profesör ve çocuğunun yaşadığı evin üç yatak odası bulunuyor. Pyongyang için büyük sayılabilecek daire 200 metre kare.

Dairede düz ekran televizyon gibi modern elektronik aletler de bulunuyor.

Kuzey Kore'deki her evde bir önceki lider Kim II Sung ve Kim Jong iI'nin portreleri bulunuyor. Ev devlet tarafından ücretsiz olarak tahsis ediliyor. Eve taşınmak isteyenlerin diğer vatandaşlarla yer değiştirmek için kayıt yaptırması gerekiyor.

Dairenin oturma odası kartonpiyerli ve yerleri parke döşeli. Burada yaşayan profesör evin, ailesinin ve arkadaşlarının evinden çok daha büyük ve güzel olduğunu söylüyor.

Reklam
Reklam

Kitaplar rafa düzgünce yerleştirilmiş. Bir okuma lambası ve genişçe bir koltuk bulunuyor. Masanın üzerinde yine Kim II Sung ve Kim Jong iI'nin portreleri bulunuyor.

Mutfakta çiftli bir lavabo ve metal tezgah var. Yemek masasının olduğu alan doğal ışıkla aydınlatılmış.

Mutfakta Haier marka gaz ocak bulunuyor. Haier, Qingdao-Çin merkezli dünyanın en büyük ev aletleri şirketlerinden biri.

Fakülte apartmanının dışarısındaki alan oldukça temiz ve modern.

Öğrenciler Kim Jong iI'nin mezun olduğu, Kuzey Kore'nin kurucusu ve ebedi cumhurbaşkanı Kim II Sung'un adının verildiği okulda bulunan Kim Jong iI heykeli önünde eğiliyor.