Diş Hekimliği Fakültesi İl Dışına Sevkleri Yüzde 98 Azalacak

Adıyaman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Çiçek, bir yıl içinde başlamayı hedefledikleri...

Adıyaman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Çiçek, bir yıl içinde başlamayı hedefledikleri klinik hizmetleri ile diş tedavisi için çevre illere giden hastaların yüzde 98 oranında Adıyaman’da tedavi olabileceğini açıkladı.

Adıyaman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Çiçek, fakültede bulunan 8 anabilim dalından Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi, Endodonti, Ortodonti, Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dallarına 8 asistan ve 1 uzmanın atamasının yapıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Yasin Çiçek, Diş Hekimliği Fakültesinin öğrenci alarak aktif hale gelmesi için her anabilim dalına en az bir öğretim üyesinin bulunması gerektiğini belirterek, önlerindeki en büyük engelin yetişmiş öğretim üyesi bulmak olduğunu kaydetti.

Çiçek; “Hedefimiz Adıyaman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin 1 yıl içerisinde klinik hizmetlerine başlaması ve 2 yıl içinde de öğrenci almasıdır. Bunun için alanında ihtisas yapmış öğretim üyesi bulmamız gerekiyor. Klinik hizmeti için en az 4 anabilim dalına birer öğretim üyesi gerekiyor. Bu sayı tamamlandığında Adıyaman’da üçüncü basamak sağlık hizmeti vereceğiz. Birçok şehirde Diş Hekimliği Fakültesi olduğundan yetişmiş öğretim üyesi sıkıntısı yaşanıyor. Maalesef öğretim üyeleri daha çok batı illerini tercih ediyor. Biz önceliği kadro oluşturmaya veriyoruz. Çünkü yeterli öğretim üyesi olduğunda hem klinik hizmeti verebileceğiz. Hem de öğrenci almak içinde önümüzde engel kalmamış olacaktır” şeklinde konuştu.

Diş Hekimliği Fakültesinin hizmet binası yapılana kadar ilk etapta Tıp Fakültesi Hastanesinin ikinci etap binasının zemin katını kullanacaklarını ifade eden Prof. Dr. Yasin Çiçek, “Adıyaman’da mevcut durumda halk arasında çapraşık diş (Ortodonti), gömük diş, kist tedavileri ile çocuk diş tedavileri (Pedodonti), İmplant (diş gömme) ve diş etleri hastalıkları noktasında önemli eksiklikler olduğundan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinden (ADSM) Gaziantep, Malatya ve Diyarbakır gibi illere sevkler oluyor. Fakültemiz hizmete başladığında en iyi cihazlar ve modern tedavi yöntemleri ile Adıyaman’da yaşanan tüm bu eksiklikleri kapatmayı düşünüyoruz. Adıyaman’dan bu saydığım illere giden hastaların yüzde 98 oranında kendi memleketlerinde tedavi olabilecekler. Hatta Diş Hekimliği Fakültesi bulunmayan Şanlıurfa gibi illerden hasta alabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: