Diş Macununda Uzakdoğu Tehlikesi

Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, Türkiye’ye Uzakdoğu ülkelerinden çok sayıda taklit edilmiş diş...

Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, Türkiye’ye Uzakdoğu ülkelerinden çok sayıda taklit edilmiş diş macunu getirildiğini belirterek, söz konusu ürünlerin insan sağlığını etkileyebildiğini söyledi.

Abdullah İlker, yaptığı açıklamada Uzakdoğu ülkelerinden Türkiye’ye getirilen taklit edilmiş diş ve diş sağlığı ürünlerinin insan sağlığı için tehlikeli olabileceğini belirtti.

Diş macunları içerisinde yer alan flor miktarının çocuklara ve yetişkinlere göre ayarlandığına işaret eden İlker, “Piyasada taklit edilmiş 1 liraya ya da 2 liraya satılan diş macunları var. Bunların büyük bir kısmı Uzakdoğu ülkelerinden getiriliyor. Bu ürünlerde diş macunlarında olması gereken standart sağlanamadığı için, insan sağlığını tehlikeye atabilecek durumlar oluşabiliyor. Diş macunlarının yurda girişinde gerekli denetimlerin yapılması amacıyla bir sistem kurulmalıdır.“ dedi.

Reklam
Reklam

Dişlerini günde iki kez fırçalayan kişilerin diş fırçalarını 4 ayda bir değiştirmesi gerektiğini söyleyen İlker, normal diş fırçalama işleminin en az iki dakika sürmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: