Dış piyasalar

Moody’s ise 26 İtalyan bankasının notunu 1 ile4 basamak arasında indirdi, not görünümü negatif.

Dün Euro Bölgesi Mart ayı endüstriyel üretim -1,4 yüzde olan beklentinin ötesinde -2,2yüzde olarak açıklanırken, yıllık bazda 0,5yüzde büyümesi beklenen Fransa ekonomisi 1. çeyrekte 0,3yüzde büyüdü, çeyreksel bazda ise her hangi bir büyüme kaydedemedi. Japonya'da ise 40,8 beklenen tüketici güveni 40 olarak açıklandı, Çin'e yapılan doğrudan yabancı yatırımlarda beklenen 2,8yüzde'lik büyümeye karşın -0,7yüzde'lik bir azalma ile 6. kez düştü.

Moody’s ise 26 İtalyan bankasının notunu 1 ile4 basamak arasında indirdi, not görünümü negatif. Sorunlu kredi oranlarındaki büyümeye ve ülkenin durgunlukta olmasına dikkat çekilen açıklamada Haziran sonuna kadar bankaların 15 milyar euro ek sermayeye ihtiyacı olduğu vurgulandı.

Reklam
Reklam

Yunanistan'daki siyasi belirsizlik ise beklendiği üzere çözülmekten uzak ve Haziran ayında seçimler bizleri bekliyor. Ancak buradaki problem ise, ülkenin alması gereken yardımların siyasi belirsizlik nedeniyle sekteye uğraması durumunda Yunanistan'ın meteliksiz kalacağı ki Başbakan Papademos ta yardım alamamaları durumunda Haziran ayında parasız kalacaklarını açıkladı.

Piyasalara baktığımızda dünkü çok sert satışların ardından tepki verme çabaları mevcut. Altın 1550 destek seviyesine kadar geldi ve teknik açıdan aşırı satış bölgesinde olduğundan alım için düşünülebilir. Buğday ve mısır dünkü seviyelerini korumayı başardı ve piyasaların yukarı harekete başlaması durumunda sert yükselişler yaşayabileceğinin sinyallerini veriyor. Ancak bugün açıklanacak olan Euro Bölgesi, Almanya, İtalya ve Yunanistan büyüme rakamları tepki
hareketlerini sekteye uğratabilir. Keza Euro Bölgesi'nin yeniden resesyona girdiğine dair çok sayıda işaret geliyor ki bugünkü verilerin bunu doğrulaması durumunda satış dalgası daha da hız kazanabilir. Bugün ayrıca Almanya ZEW endeksi, ABD perakende satışlar, TÜFE ve net yabancı yatırımlar takip edilecek diğer önemli datalar.

Reklam
Reklam