Dış Temsilciler, Artuklu Üniversitesi'ni Ziyaret Etti

İngiltere, Norveç, İsveç ve İsviçre Konfederasyonu Ankara Dış Misyon Temsilcileri, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof....

İngiltere, Norveç, İsveç ve İsviçre Konfederasyonu Ankara Dış Misyon Temsilcileri, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay'ı ziyaret etti.

Rektör Serdar Bedii Omay ile İsveç Krallığı Ankara Büyükelçiliği'nden Müsteşar Anna Hammarlund Blixt, İsviçre Ankara Büyükelçiliği Birinci Sekreteri Didier Chassot ve asistanı Nagehan Şen,Norveç Ankara Büyükelçiliği Birinci Sekreteri Lise Albrechtsen, İngiltere Ankara Büyükelçiliği Politika ve İnsan Haklarından Sorumlu Dr.Nadia Hashmi'nin de hazır bulunduğu görüşmede; Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde kurulan Yaşayan Diller Enstitüsü'nün çalışmaları ele alındı. Artuklu Üniversitesi'nin Ortadoğu'ya hitap edebilecek seviyeye geleceğini belirten Omay, bölüm ve programları, insanların doğuştan getirdiği temel kültürel kimlik unsurlarından biri olan dillerini ve bu dillerle oluşmuş dil bilimsel sonuçlarını akademik anlamda inceleme ve araştırma amacıyla kurduklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Güncel uluslararası ve bölgesel gelişmelere ilişkin görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette, Ortadoğu'da cereyan eden dönüşüm sürecine katkı sağlaması amacıyla Mardin'in ortak yaşam kültürünün güzel bir model teşkil edeceğini kaydeden Prof.Dr.Omay, "Mardin, sosyal, ekonomik ve kültürel serveti nedeniyle sadece bu coğrafya için değil tüm dünya için son derece olumlu ve etkin bir örnek arz etmektedir" dedi.

Rektör Omay, Mardin Artuklu Üniversitesi'nin eğitim programları ve kampüs alanındaki çalışmalarını özetle aktardığı konuşmasında, üniversitenin hızla büyüdüğüne işaret etti. Her anlamda güçlü, bilgi üreten, uluslararası kabul gören bir kampüs hedeflediklerini kaydeden Prof.Dr.Omay, "Asırlardır, bilim ve irfanın insanlığa ışık tuttuğu bir şehirle bütünleşmiş geniş vizyonlu bir üniversite olarak, yabancı üniversitelerle aramızda derinleştirilmiş akademik işbirliği mekanizmalarını geliştirmek için sürekli gayret içindeyiz" şeklinde konuştu.

Farklılıkların bir arada yaşadığı bu tarihi kentte bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten konuklar, üniversiteler arası ilave işbirliği imkanlarını değerlendirerek Mardin Artuklu Üniversitesi'nin sahip olduğu birleştirici ve uzlaştırıcı eğitim anlayışıyla bölgede bulunan sosyo-kültürel mirasa zenginlik kattığını ifade etti. Üniversiteye yaptıkları bu ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren yabancı dış misyon temsilcileri, temsil ettikleri ülkelerin yüksek öğretim kurumlarıyla Mardin Artuklu Üniversitesi arasında kurulacak ilişkilere destek verilmesi gerektiğini de vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz