Dış Ticaret Ihracat, Ithalattan Oluşmuyor

Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği (ISİAD) üyelerine, "Dış Ticarette Girişimcilik ve Para Kazanma Yolları" semineri verildi.

Isparta Sanayici ve İş Adamları Derneği (ISİAD) üyelerine, "Dış Ticarette Girişimcilik ve Para Kazanma Yolları" semineri verildi.

Dış ticaret uzmanı eğitimci-Yazar Hakan Akın, dernek merkezinde düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, dış ticaretin dünyada en fazla iş olanağı sunan alanların başında geldiğini söyledi.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de dış ticaretin sadece ihracat ve ithalat faaliyetlerinden oluşan bir iş gibi görüldüğünü dile getiren Akın, girişimcilerin dış ticarette ihracat ve ithalat dışında da birçok iş alanında para kazanabilecekleri söyledi.

Reklam
Reklam

Bu işlerin pek çoğunun hemen hemen hiç risk alınmadan gerçekleştirilebileceğini vurgulayan Akın, bu işlerle ilgili üyelere bilgi verdi.

ISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Pınarcı da seminerin ardından yaptığı konuşmada, dünyanın 17'nci büyük ekonomisine sahip Türkiye'yi daha ileriye taşımak için çalıştıklarını kaydetti.

Bunun için gösterdikleri çabayı artırarak sürdüreceklerini, gerek ulusal gerekse uluslararası düzeydeki çalışmalarına devam edeceklerini anlatan Pınarcı, ISİAD olarak Ispartalı iş adamlarını dış ticarette daha aktif hale getirmek istediklerini kaydetti.

Muhabir: Murat Yolcu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: