Dişçi koltuğu ne demek? Dişçi koltuğu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sayısız sözcük deryasıyla şekillenen bir dildir. Türkçeye bu şeklini veren kelimeler basit yapıda olabileceği gibi birleşik sözcüklerden de oluşabilir. Birleşik sözcükler incelendiğinde dilbilgisi kurallarıyla ilgili farklı yapılara rastlanabilir. Türk Dil Kurumu tarafından bu bağlamda ele alınan birleşik sözcükler, detaylı şekilde incelenir ve anlamları belirlenir. Dişçi koltuğu birleşik kelimesi de Türkçe konuşan kişilerin merak ederek incelediği bir sözcüktür. Dişçi koltuğu ne demektir?

Birleşik sözcükler, bitişik kelimelerle oluşabileceği gibi ayrı yazılan kelimelerle de farklı anlamlar doğuran yapılardır. Hayatımızın her alanında karşılaştığımız birleşik sözcüklerin anlamı, Türk Dil Kurumu tarafından incelenerek çıkarılmaya çalışılır. Dişçi koltuğu birleşik kelimesi de anlamı sıkça araştırılan sözcükler arasında yer alır. Dişçi koltuğu TDK sözlükte ne anlama gelir?

Dişçi koltuğu Ne Demek? Dişçi koltuğu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

  • Dişçi koltuğu birleşik kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.
Reklam
Reklam

Dişçi koltuğu TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim Diş hekimi muayenehanesinde bulunan, aşağı, yukarı ve geriye hareket eden, birtakım donanımlara sahip özel koltuk

Anahtar Kelimeler: