Dişhekimleri Odası, Melike Sakin Haberlerine Tepki Gösterdi

Bursa Dişhekimleri Odası Başkanı Emel Eroğlu, 16 yaşındaki Melike Sakin’in, nüfus cüzdanında kimlik numarası olmadığı...

Bursa Dişhekimleri Odası Başkanı Emel Eroğlu, 16 yaşındaki Melike Sakin’in, nüfus cüzdanında kimlik numarası olmadığı için diş hastanesinde tedavi edilmediği, bunun sonucunda da genç kızın hayatını kaybettiği yönündeki haberlere tepki gösterdi.

Yazılı açıklama yapan Eroğlu, bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan haberlerin diş hekimlerini zan altında bıraktığını belirtti. 16 yaşındaki genç kızın beklenmedik ölümü nedeniyle çok üzgün olduklarını ifade eden Eroğlu, ailesinin acısını paylaştıklarını kaydetti.
Eroğlu, şunları dile getirdi:

Reklam
Reklam

“Haberlerin veriliş şekli ve içeriği, Melike'nin ölüm nedeni tespit edilmeden, hiç bir girişimde bulunulmamış bir sağlık kurumunu ve dişhekimlerini suçlu ilan etmekte, tüm dişhekimlerini zan altında bırakmaktadır. Melike Sakin, 14.10.2012 pazar günü 23.37'de BADSM'ne başvurmuş, kayıtta hastanın nüfus cüzdanında TC kimlik no'sunun olmadığı görülmüş, hastanın daha önceki kayıtlarından bulunmak istenmiş, ancak daha önce bir başvurusu olmadığı da görülmüştür. Reçetesinin resmi reçete olamayacağı ifade edilerek, yüzünün şiş olduğu da görüldüğünden, Şevket Yılmaz Hastanesi'ne daha önce başvuruları olduğundan, TC kimlik no'sunu öğrenip geri gelebilecekleri söylenerek, hasta yönlendirilmiştir.”

O gece kimliksiz başvuran üç hastanın, gerekli evraklar düzenlenerek muayene edildiğini vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti: “Kısaca, BADSM’nde o gece nöbetçi olan üç dişhekimi arkadaşımızın hastaya bakmayı reddetmeleri söz konusu olmadığı gibi, olay, kayıtta görevli personelin iyi niyetli bir yaklaşımla hastayı yönlendirmiş olmasından ibarettir. Melike Sakin'in otopsi raporunu beklemek, hepimizi üzen bu acı ölümün gerçek nedenini öğrenmemizi ve durumu daha doğru değerlendirmemizi sağlayacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz