Disiad Heyeti Osb İçin Bakan Ergin'i Ziyaret Etti

Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet Organize Sanayi Bölgesi...

Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyet Organize Sanayi Bölgesi (OSB) başta olmak üzere kentin kalkınması için gerekli fiziki altyapıları hızlandırmak için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ü makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Son teşvik yasasıyla birlikte Diyarbakır'da yatırım yapmak isteyenlere mevcut OSB'de arsa tahsisinin yapılamamasının üzerine DİSİAD tarafından tarafların katılımıyla sorunlara çözüm aranması yönünde bir toplantı yapılmıştı. Yapılan toplantıda mevcut OSB'de arsa sıkıntısının olduğu, ek OSB için gerekli çalışmaların yapılması gereği ortaya çıkmış ve bu gerekliliğin ilgili yerlere iletilmesine karar verilmişti. Verilen karar gereği DİSİAD üyelerinden oluşan bir heyet 27 Temmuz 2012 günü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile görüşme yaptı. DİSİAD üyesi olan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun girişimleri ile gerçekleşen görüşmeye DİSİAD Başkanı Burç Baysal ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Can, DOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Özkılıç, OSB Müdürü Mehmet Özel Bakan Ergün ile görüştü. Heyet üyeleri bölge sorunları ve çözüm önerileri konusunda Bakan Ergün'e görüşlerini belirterek, OSB'nin mevcut sorunlarının çözümü ve ek OSB için Ergün'den destek talep etti.

Reklam
Reklam

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ve bakanlık bürokratlarının da hazır bulunduğu görüşmede Diyarbakır'dan giden heyeti ilgi ile dinleyen Bakan Ergün, bakanlık olarak ellerinden geldiğince sorunları çözeceklerini söyledi. Ergün, “Diyarbakır ilk defa bu kadar ısrarlı ve kararlı bir duruş sergileyerek sanayileşme yönünde talepte bulunuyor. Bu durum bizim de daha hassasiyetli davranmamızı sağlayacaktır. Bakanlık olarak elimizden geldiğince sorunları çözmeye gayret ediyoruz. OSB'lerin tümünün sorunlarını çözdük. Bakanlığımıza bağlı tek sorunlu OSB Diyarbakır kaldı. Bunu da en kısa sürede çözeceğiz. Diyarbakır OSB sorunlarının çözümü için de gerekli tüm desteklerimizi seferber ederek en kısa sürede çözmeye çalışacağız. Bunun için Diyarbakır OSB'ye ait tüm plan ve programların elimizde olması lazım. Bunlar elimize ulaşır ulaşmaz gerekli tüm çalışmaları tamamlayarak yıl sonuna kadar ek OSB'nin de devreye alınarak yatırımcıların hizmetine sunulur duruma kavuşturulmasını sağlayacağız. Diğer ihtisas organize sanayi bölgeleri için de elimizden geldiğince destek olacağız. İmar planı bakanlığımıza ulaşınca hemen onaylanacak. İlave 15 bin dönüm arazi tahsisi yapılacak. Bağlantı yolları tamamlanacak. Tüm diğer eksiklikler de 2012 yılı sonuna kadar tamamlanacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Toplantı sonrasında bir açıklama yapan DİSİAD Başkanı Burç Baysal, çok faydalı bir görüşme gerçekleştirildiğini söyledi. Baysal, “Sayın bakanımızın talimatları doğrultusunda gerekli tüm çalışmalar en kısa sürede tamamlanacaktır. Mevcut OSB yanında ek OSB için de çalışmalar başlatılacak. Temennimiz odur ki Diyarbakır'a yakışır bir OSB altyapısı oluşturarak yatırımcılarımızın hizmetine sunulsun” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: