DİSİAD'ın Ilk Kadın Üyesi Oldu

Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) Başkanı Nevin İl, Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (DİSİAD) ilk kadın üyesi oldu.

Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) Başkanı Nevin İl, Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (DİSİAD) ilk kadın üyesi oldu.

Beraberinde bir grup iş adamı ile Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'ndeki dış cephe malzemesi üretimi yapan Güney Yapı firmasına gelen DİSİAD Başkanı Burç Baysal, derneklerine yeni üye olan firma sahibi ve aynı zamanda DOGÜNKAD Başkanı Nevin İl'e rozet taktı.

Başkan Baysal yaptığı konuşmada, uzun yıllar feodal yapının hakim olduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde son yıllarda yaşanan sosyal değişim sayesinde kadınların da ev kadını olmaktan çıkıp, üretici olmaya başladığını söyledi.

Reklam
Reklam

Artık bölge kadının siyasi alanın en etkili yerlerinde dahi görevler aldığını ifade eden Baysal, "Bu kısa süreye rağmen bulundukları her alanda başarılı şekilde görevlerini yerine getiriyorlar. Nevin İl'i dernek üyeliğine almak için davet etmiştik, kabul ettiler. Diyarbakır'daki diğer girişimci kadınları da üyeliğimize almak istiyoruz" dedi.

DOGÜNKAD Başkanı Nevin İl ise bir süre önce Diyarbakır'daki kadın girişimcilerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla dernek kurduklarını belirterek, DİSİAD bünyesinde yer aldığı için mutlu olduğunu ifade etti.

Muhabir: Özgür Ayaydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: