Dışişleri, 28 Fahri Konsolosunu Türkiye’ye Davet Etti

Dışişleri Bakanlığı, Kuzey ve Güney Amerika ile Avustralya bölgesindeki fahri konsoloslarını Türkiye’ye davet etti. Bu...

Dışişleri Bakanlığı, Kuzey ve Güney Amerika ile Avustralya bölgesindeki fahri konsoloslarını Türkiye’ye davet etti. Bu çerçevede 15 değişik ülkeden, aralarında yabancı ülke vatandaşlarının da bulunduğu 28 fahri konsolos Türkiye’ye gelecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yurtdışında Türkiye büyükelçiliklerine bağlı olarak, muvazzaf misyonların bulunmadığı ülkelerde veya şehirlerde görev yapan fahri konsolosların, görev bölgelerinde bulunan vatandaşlara ve iş adamlarına daha etkin ve kapsamlı hizmet vermeleri, Türkiye’nin kaydedilen siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeleri ve mevzuatımızdaki yenilikleri daha yakından tanımaları maksadıyla, bölgeler itibariyle ve dönemsel olarak Türkiye’ye çağırılmaları yönünde geçen yıl başlatılan çalışmaların bu yıl da devam ettiği bildirildi.

Reklam
Reklam

TÜRKİYE’Yİ YAKINDAN TANIYACAKLAR

Bu kapsamda 2012 yılı 15-20 Nisan 2012 tarihlerinde Avrupa bölgesindeki fahri konsolosların ziyaretinin ardından bu yıl da aynı tarihler arasında Kuzey ve Güney Amerika ile Avustralya bölgesindeki fahri konsoloslar Türkiye’ye davet edildi. Sözkonusu grup içinde 15 değişik ülkeden, aralarında yabancı ülke vatandaşlarının da bulunduğu 28 fahri konsolos Türkiye’ye gelecek.
Ziyaretleri süresince fahri konsoloslara Ankara’da Türk dış politikası ekonomisi ve konsolosluk mevzuatında meydana gelen yenilikler konusunda gerekli bilgiler verilecek. Ayrıca Türkiye’nin sosyal ve kültürel özelliklerini daha yakından tanımaları amacıyla İstanbul’a da gidecek olan fahri elçiler, bu vesileyle Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) ev sahipliğinde işadamlarıyla da bir araya gelecek. Önümüzdeki yıllarda, Orta Doğu ve Afrika kıtasındaki fahri konsolosların da benzeri düzenlemeler kapsamında davet edilecekleri ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: