Dışişleri Bakanı Davutoğlu Konya'da

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Valiliği tarafından şehit ve gazi yakınları için düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Valiliği tarafından şehit ve gazi yakınları için düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Davutoğlu, Konya Vali Konağı'nda düzenlenen yemekte, mübarek bir günde şehit ve gazi aileleriyle bir araya gelmenin en güzel buluşmalardan biri olduğunu söyledi. Ailelerin en aziz, en ulvi ve yüreği en geniş olanlarının şehit ve gazi aileleri olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Cennette olduklarından şüphe etmediğimiz şehitlerimizi yad etmek için buradayız. Sizlerle ortak hissiyatı paylaşıyoruz. Sizler aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı en güzide değerlersiniz. Bizler sizlere sahip çıkmadıkça şehitlerimiz ve gazilerimize olan vefa borcumuzu ödemiş sayılmayız" dedi. Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde Azerbaycan'da, Azerbaycan'ın istikbali için şehit düşmüş askerlerin mezarlarını ziyaret ettiklerini, içlerinden birçoğunun Halep, Kudüs, Bağdat ve Konya'dan gidenler olduğunu aktardı. İstiklal Savaşı'nda şehit düşenlerle günümüzde şehit düşenler arasında hiçbir farkın olmadığını anlatan Davutoğlu, "Bugün büyük bir şükranla andığımız şehitler de aziz vatanın bekası için şehit düştüler. Şehit yakınlarımız bilsinler ki onlardan gelecek her talep bizim için emirdir. Sizler en çok sevdiğiniz varlıklarınızı bizler için feda ettiniz ama bir şehidin ardından milyonlarca evlat kazandınız. Allah sizlerden razı olsun" diye konuştu. Davutoğlu, yemeğin ardından şehit ve gazi ailelerinin bulundukları masaları dolaşarak davetlilerle sohbet etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: