Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Pakistan’a Gidecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 21 Kasım’da düzenlenecek olan D-8 ülkeleri 15. Bakanlar Konseyi toplantısına katılmak...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 21 Kasım’da düzenlenecek olan D-8 ülkeleri 15. Bakanlar Konseyi toplantısına katılmak üzere Pakistan’a gidecek.

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, 21 Kasım’da düzenlenecek olan D-8 ülkeleri 15. Bakanlar Konseyi toplantısına katılmak üzere Pakistan’a gideceği bildirildi.

İslamabad’da gerçekleştirilecek Zirve sırasında Örgüte önümüzdeki dönemde yön verecek D-8 Şartının, Küresel Vizyon Belgesi’nin ve idari düzenlemelerin ve personel yönetimine ilişkin yeni belgelerin kabul edilmesinin öngörüldüğü ifade edilerek, zirve sonunda İslamabad Bildirisi’nin kabul edilmesi planlandığı aktarıldı. Belgelerin kabulü ile D-8’nin güçlü bir kurumsal temelin yanı sıra önümüzdeki dönemde hayata geçirilebilecek işbirliği projelerine rehberlik edebilecek kapsamlı bir yol haritasına kavuşacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya’nın katılımıyla 22 Ekim 1996 tarihinde kurulan ve Sekretaryası İstanbul’da bulunan D-8 grubunun küresel ekonomik sistem bünyesinde önemli bir dayanışmanın önemli bir örneğini teşkil ettiği bildirilen açıklamada, gelişen İslam Dünyasının Sekiz Ülkesi arasında her alanda işbirliğini öngören D-8 çerçevesinde İstanbul, Dakka, Kahire, Tahran, Bali, Kuala Lumpur ve Abuja’da olmak üzere 7 Zirve, 14 Bakanlar Konseyi, 31 Komisyon ve çok sayıda teknik toplantı düzenlendiği hatırlatıldı.

D-8 grubunun kalkınma yolundaki ülkelerin dünya ekonomisi içindeki konumlarını iyileştirmeyi, ticari ilişkilerini çeşitlendirmeyi ve geliştirmeyi, uluslararası karar mekanizmaları ve paylaşım düzeninin daha adil ve hakça bir düzenlemeye dönüştürülebilmesi için karar mekanizmalarına güçlü bir biçimde katılmayı amaçladığı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz