Dışişleri Bakanı Davutoğlu Polonya'ya Gidiyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski’nin davetine icabetle Büyükelçiler Konferansı’na katılmak ve...

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski’nin davetine icabetle Büyükelçiler Konferansı’na katılmak ve ikili temaslarda bulunmak üzere yarın Polonya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bakan Davutoğlu'nun ziyaretinin Türkiye ile Polonya arasında 23 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Dostluk Anlaşması’nın 90’ıncı yıldönümüne denk gelmesi münasebetiyle ayrıca özel bir önem taşıdığı vurgulandı. Bakan Davutoğlu'nun onur konuğu olarak iştirak edeceği Polonya Büyükelçiler Konferansı’nda “Tarihten Küresel Çağa Avrupa’da ve Dünyada Türkiye-Polonya İlişkileri” başlıklı bir konferans vereceği belirtilerek, Davutoğlu'nun ziyaret kapsamında Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski tarafından kabul edileceği, ayrıca Polonyalı mevkidaşı Radoslaw Sikorski ile ikili görüşmelerde bulunacağı kaydedildi. Bakan Davutoğlu'nun temaslarında iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra, AB müzakere süreci ve Kıbrıs konularının ele alınacağı, başta Mısır ve Suriye’deki gelişmeler olmak üzere güncel bölgesel ve uluslararası sorunlarda fikir teatisinde bulunulacağı vurgulandı.

Reklam
Reklam

Açıklamada, 2014 yılında Türkiye ve Polonya arasında diplomatik ilişki tesisinin 600’üncü yıldönümünün kutlanacak olması ışığında sözkonusu ziyaretin iki ülke arasında tarihi bir dostluğa dayanan çok iyi düzeydeki ilişkilerin daha da geliştirilip güçlendirilmesi bakımından önemli bir vesile teşkil edeceğinin değerlendirildiği ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: