Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Kılıç:

Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Elçi Metin Kılıç, Edirne'yi Balkanlar'a yönelik aktivite merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Elçi Metin Kılıç, Edirne'yi Balkanlar'a yönelik aktivite merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Anadolu Ajansı (AA) Edirne Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret eden Kılıç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Balkanlar'a önem verdiğini belirterek, bakanlığın Edirne temsilciliğinin geçen yıl açıldığını hatırlattı.

Temsilciliğin kısa sürede pek çok önemli projeye imza attığını anlatan Kılıç, "Eski hinterlandı yeniden kazanmak için Edirne'de bir temsilcilik şarttı. Edirne'nin tekrar Selanik'le, Filibe'yle, Saraybosna'yla bağlantısı olsun istiyoruz. Amacımız, Edirne'yi Balkanlar'a yönelik aktivite merkezi haline getirmek. Bir yılda önemli projelere imza attık. Kuruluş aşamasında '5-10 yılda ancak devinim kazanır' diye bakılan temsilcilik, açılır açılmaz fark edilmesiyle geç kalınmışlığı da ortaya koydu" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

-Birliktelik önemli-

Kılıç, Balkanlar'da birlik olmanın önemli olduğunu vurgulayarak, Edirne ve Bursa'ya kadar olan şehirlerin de Balkanlar'ın bir parçası olduğunu dile getirdi.

Bakan Davutoğlu'nun Balkan ülkelerinin bir araya gelmesini ve yeniden eski ilişkileri kurmasını hedeflediğini ifade eden Kılıç, "Bütün olunursa, AB içinde ortak hareket edecek Balkanlar, daha güçlü ve etkin olacaktır. AB olmazsa da başlarının çaresine birlik halinde bakabilecektir" diye konuştu.

Bakanlığın Türkiye'deki temsilciliklerine yenilerinin eklenebileceğini dile getiren Kılıç, ülkenin güneyinde de yeni bir temsilcilik açılabileceğini bildirdi.

Kılıç, büyükelçiler toplantısının Mersin'de yapılacağını anımsatarak, "Antalya, Hatay, Gaziantep'te, bir yerde açılabilir. Hatta Kafkaslar'a yönelik de bir temsilcilik şart çünkü dış politikayı sadece Ankara'daki uzmanlarla yürütemezsiniz, dış politikayı halka indirmeniz gerekir, dış politika yaşayan bir şeydir" ifadelerini kullandı.

Elçi Metin Kılıç, temsilciliğin faaliyetlerini anlatmak için sosyal medyaya önem verdiklerini belirterek, "Sosyal medyada sayfa oluşturduk, 'www.facebook.com/pages/T.C-Dışişleri-Bakanlığı-Edirne-Temsilciliği.' Öğrencilerin, vatandaşların da ilgisini çekmek istedik. Balkanlar'da neler oluyor, bilsinler istedik. Onların anlayabileceği tarzda, medyada okuyacağı ve okuyamayacağı bilgilere yer veriyoruz. Bu anlamda Balkanlar'ın özetine de yer veriyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Salih Baran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz