Dışişleri Bakanlığı, Kosova'nın Bağımsızlığının 5. Yılını Kutladı

Dışişleri Bakanlığı, Kosova'nın bağımsızlığının 5. yıl dönümünü kutladı.Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Balkanlar'da çok yakın...

Dışişleri Bakanlığı, Kosova'nın bağımsızlığının 5. yıl dönümünü kutladı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Balkanlar'da çok yakın ilişkiler içinde olduğumuz Kosova'nın bağımsızlığının beşinci yıl dönümünü içtenlikle kutluyor, dost ve kardeş Kosova halkının mutluluğunu paylaşıyoruz" denildi.

Kosova'nın, geçen beş yıllık süre içinde temel devlet kurumlarını oluşturma ve demokrasi ile hukuk sistemini tesis etme yolunda önemli mesafe katettiğine değinilen açıklamada, uluslararası gözetimin 2012'nin Eylül ayında kaldırılmasının, Kosova'nın kaydettiği ilerlemenin en somut göstergesi olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Dışişlerinden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kosova'nın, uluslararası toplumun saygın bir üyesi olarak, Avrupa ve Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşme çabalarını takdir ediyor, Priştine ile Belgrad arasındaki diyalog sürecini destekliyor ve Kosova'nın mevcudiyetinin Balkanlar'da kalıcı barış ve istikrarın güvencesi olduğuna inanıyoruz. Türkiye, köklü tarihi ve insani bağlara sahip olduğu çok kültürlü ve demokratik Kosova'yı her alanda desteklemeye devam edecektir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: