Dışişleri Bakanlığı'ndan şehit 12 asker için başsağlığı mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'da şehit düşen 12 askeri personel için başsağlığı mesajı yayınladı. Bugün sabah...

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'da şehit düşen 12 askeri personel için başsağlığı mesajı yayınladı.

Bugün sabah saatlerinde NATO'nun Afganistan'da faaliyet gösteren Uluslararası Güvenlik Yardım Kuvveti (ISAF) çerçevesinde, Türkiye'nin komuta ettiği Kabil Bölge Komutanlığı (KBK) emrinde görev yapan helikopterlerden birisinin düşmesi sonucu, 12 askeri personelin şehit olmasının büyük üzüntüyle öğrenildiğinin dile getirildiği mesajda, şöyle denildi:

"Türkiye, yardım elini dost ve kardeş Afgan halkına uzatırken, görevleri başında bu elim kaza sonucunda şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına Allah'tan rahmet ve kederli yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri camiasına ve bütün ulusa da başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Reklam
Reklam

Bu elim kaza sonucu hayatlarını kaybeden Afgan kardeşlerimize de Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, Afgan halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının, ülkemiz dışında dünyanın farklı bölgelerinde barış ve istikrarın tesisi için üstlendikleri görevleri en iyi şekilde yerine getirdikleri, büyük kahramanlıklar ve fedakarlıklar sergiledikleri herkesin malumudur. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afganistan’daki önemli ve özverili mesaisi, halkımız ve devletimiz tarafından daima takdirle karşılanmaktadır. Ülkemiz dost ve kardeş Afganistan halkına yardımlarını sürdürecek ve bu kazada kaybettiğimiz aziz şehitlerimizin anısını böylelikle ebediyyen yaşatacaktır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: