Dışişleri: Filistin Devleti’nin tanınması uluslararası camia için bir borç

Filistin'in, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı'na (UNESCO) üyeliğini büyük bir memnuniyetle karşıladı. Dışişleri...

Filistin'in, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı'na (UNESCO) üyeliğini büyük bir memnuniyetle karşıladı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Gelinen aşamada, Filistin halkını temsil eden Filistin Devleti’nin tanınması uluslararası camia için bir yükümlülük ve vicdani bir borçtur. UNESCO Genel Kurulu’na tam üye olarak kabul edilmekle, Filistin halkı uluslararası camiada hak ettikleri konumu elde etme yönünde önemli bir mesafe katetmiştir." denildi.

Filistin’in UNESCO’ya üyeliği'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) tüm üyelerine yönelik anlamlı bir mesaj teşkil ettiği belirtilen açıklamada, "Türkiye, önümüzdeki süreçte, başta BMGK üyeleri olmak üzere, tüm ülkeleri uluslararası toplumun bu mesajını dikkate alarak hareket etmeye davet etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Reklam
Reklam

Bakanlık açıklamasında, şu ifadelere yer verildi: "Türkiye, Filistin’in UNESCO’ya üye kabul edilmesinin bölgemizde adil, kalıcı ve kapsamlı barışın tesis edilmesine katkı sağlayacağına inanmakta ve bu çerçevede, taraflar arasında iki devlet temelinde kalıcı barış görüşmelerinin kısa sürede yeniden başlatılmasını desteklemektedir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz