Dışişleri: Irak'ta yeni dönem başlıyor

Dışişleri Bakanlığı, Irak'ta seçimlerle birlikte yeni bir dönemin başladığını, Irak halkının tercihini siyasi sürecin devamından yana kullandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 30 Ocak seçimleriyle Irak'ta yeni bir dönem başladığı belirtilerek, "Seçimler Irak'ta, BM Güvenlik Konseyi'nce de teyit edilmiş bulunan "Anayasal süreci" başlatmış olacaktır. Bir başka deyişle, içinde bulunduğu bu kritik dönüm noktasında, kardeş Irak halkı tercihini siyasi sürecin devamından yana kullanmıştır" denildi.

Reklam
Reklam

Açıklama, şu ifadeler yer aldı:

"Güvenlik ve diğer alanlarda devam eden sorunlara, ayrıca bazı bölgelerde katılımın arzu edilen düzeyin gerisinde kalmasına ve tüm zorluklara karşın Irak'ta seçimlerin gerçekleşebilmiş olması, Irak halkının, ülkenin birlik ve bütünlük içerisinde barış ve istikrara ilerlemesinden yana olan iradesini bir kez daha teyit etmiştir. Bunu, Irak'ın demokratik bir rejim tesisi yönünde atmış olduğu bir adım olarak değerlendiriyoruz."

"Irak toplumunun ayrılmaz parçası bazı kesimlerle oluşumların seçimlere arzulanan düzeyde katılamamış olmasının üzüntüyle karşılandığı" belirtilen açıklamada, bu durumun, süratle ve adil bir biçimde telafi edilmesi gereken bir konu olarak nitelendirildiği kaydedildi.