Dışişleri: Türkiye Her Zaman Olduğu Gibi Mısır Halkının Yanında

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin her zaman olduğu gibi, dost ve kardeş Mısır halkının yanında olmaya ve...

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin her zaman olduğu gibi, dost ve kardeş Mısır halkının yanında olmaya ve Mısır’ın siyasi istikrarına, birlik ve beraberliğine ve ekonomik kalkınmasına destek vermeye devam edeceğini bildirdi.
Mısır’da askeri darbe hakkında yazılı açıklama yapan Bakanlık, “Türkiye, Mısır’da '25 Ocak Devrim'iyle başlayan demokratik dönüşümü yürekten desteklemiş ve demokrasi yürüyüşünde dost ve kardeş Mısır halkının yanında yer almıştır. Mısır’da dün meydana gelen gelişmeleri bu bağlamda kaygıyla izliyoruz. Mısır’daki durum, Mısır Silahlı Kuvvetleri'nin dün Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi görevden uzaklaştırması ve anayasayı askıya alması ile son derece hassas ve endişe verici bir aşamaya ulaşmıştır. Daha önce de açıkladığımız üzere, toplumun tüm kesimlerinin kaygı ve görüşlerini dikkate alan kucaklayıcı bir yaklaşımın ve diyalog yoluyla sağlanabilecek toplumsal uzlaşının mevcut krizin giderilmesi için şart olduğuna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

“GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA KABUL EDİLEMEZ”

Seçilmiş bir cumhurbaşkanının seçim dışı yollarla görevinden uzaklaştırılmasını demokratik hiçbir ülkenin anlaması ve kabul etmesinin mümkün olmadığı belirtilen açıklamada, “Mısır’da da seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’ye bu yeni dönemde gereken saygının gösterilmesini bekliyoruz. Dost ve kardeş Mısır halkının 25 Ocak 2011 Devrimi ile başlattığı demokratikleşme sürecinin başarıya ulaşması için tüm tarafları sağduyu ile hareket etmeye, hukukun üstünlüğü ilkesine saygı duymaya ve en kısa zamanda serbest ve adil seçimler düzenleyerek demokratik düzeni yeniden tesis etmeye davet ediyoruz. Mısır’ın en kısa sürede gücünü anayasal meşruiyetten alan, insan haklarına ve temel özgürlüklere saygılı bir sivil yönetime kavuşmasını temenni ediyoruz.” denildi.

“DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ”

Mısır halkının ve yönetiminin toplumsal uzlaşı ve demokrasi temelinde sorunlarını çözeceği inancı vurgulanan açıklama, “Türkiye, her zaman olduğu gibi, dost ve kardeş Mısır halkının yanında olmaya ve Mısır’ın siyasi istikrarına, birlik ve beraberliğine ve ekonomik kalkınmasına destek vermeye devam edecektir.” cümlesiyle son buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: