Dışişleri'nden "nota" iddiasına yalanlama

ANKARA (İHA) - Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından Türkiye'nin Tel-Aviv Büyükelçiliğine 'Nota' verildiğine dair haberleri yalanlayarak, iki ülke ilişkilerinin kendi dinamiği içinde devam ettiğini söyledi.

Tan, Dışişleri Bakanlığı'nda öğle saatlerinde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Tan, Irak'ın Yeni Geçici Hükümeti'nin iş başına gelmesini değerlendirerek, hükümet üyelerine başarılar diledi. Tan, hükümetin önlerinde Irak'ın huzuru, istikrarı, güvenliğinin sağlanması, Irak halkının yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve siyasi geçiş sürecinin demokratik bir şekilde gerçekleştirilmesi gibi önemli görevleri olduğunu hatırlattı. Tan, Türkiye'nin temennisinin, geçici hükümetin bu görevlerini Irak halkı ve uluslararası toplumun beklentileri doğrultusunda yerine getirmesi olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Tan, 'El-Arabia Televizyonu'nun Irak'ta bulunan Türk esirlere kötü muamele edildiğine dair' iddiaların sorulması üzerine bu konuda bir takım duyumlar alındığını ve gerekli temasların sürdürüldüğünü söyledi. Tan, bir soru üzerine PKK/KADEK terör örgütünün Irak'ın birtakım özel koşullarından yararlanarak Kandil Dağı'nda 16-22 Mayıs tarihleri arasında bir kongre yaptığını söyledi. Tan, PKK/KADEK'in 'ateşkesi bozma kararı' ile silahlı bir terör örgütü olduğunu ispatladığına dikkat çekerek, örgütün her üç adının ile ABD ve AB terör listelerinde yer aldığını söyledi. Tan, bu örgütü terör listesine alan ülkelere Türkiye ile gerekli işbirliği yapma çağrısında bulundu.