Dışişleri'nden Yahudi Soykırımı mesajı

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Holokost Kurbanlarını Anma Günü vesilesiyle, bu insanlık trajedisi sırasında hayatlarını kaybeden...

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Holokost Kurbanlarını Anma Günü vesilesiyle, bu insanlık trajedisi sırasında hayatlarını kaybeden 6 milyon Yahudi ve diğer azınlıkların anısını saygıyla yâd etti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Aynı zamanda en büyük Nazi ölüm kampı olan Auschwitz-Birkenau’nun kurtuluşunun 67. yıl dönümü olan bugün, insanlık tarihindeki bu benzersiz olayı hatırlamak ve Holokost konusunda yeni nesillerin bilinçlendirilmesi çalışmalarını güçlendirmek için bir fırsat oluşturmaktadır." denildi.

Reklam
Reklam

YAHUDİLERİ KURTARAN TÜRK DİPLOMATLAR

Bu Anma Günü'nün ayrıca, karşılıklı anlayış, hoşgörü ve bir arada yaşama kültürünü içerecek bir gelecek için rehberlik ettiği belirtilen açıklamada, "Bu doğrultuda ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve anti-Semitizmle mücadele konusunda doğru dersler çıkarmanın önemini hatırlatmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı, İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi rejimi tarafından hedef alınan çok sayıda hayatı kurtaran Türk diplomatlarını da unutmadı. Açıklamada, "Tarihimizle gurur duymamızı sağlayan diplomatlarımızı da saygı ve rahmetle anıyoruz." denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz