Dişiyle Polisi Yaralamaya 3 Bin 269 Lira Tazminat Talebi

İçişleri Bakanlığı, işyerinde arama yapan polis ile yaşadığı arbedede dişiyle polisi parmağından yaraladığı iddia edilen...

İçişleri Bakanlığı, işyerinde arama yapan polis ile yaşadığı arbedede dişiyle polisi parmağından yaraladığı iddia edilen gençten 3 bin 269 lira tazminat talep etti.

Samsun'un Canik ilçesinde cep telefonu dükkanı işleten Muhammet Ali Çatı'nın (36) ihbar üzerine işyerinde polis tarafından arama yapılmak istendi. Ancak ihbarın asılsız olduğunu ileri süren işyeri sahibi ile polis arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında bir polis memurunun parmağı Muhammet Ali Çatı'nın dişine takıldı.

Polis memurunu yaralamak suçundan yargılandığı Samsun 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 6 ay hapis cezasına çarptırılan Çatı, İçişleri Bakanlığı'nın kendisinden tazminat talebi karşısında şoke oldu. İçişleri Bakanlığı, yaralanan polis memuru T.İ.'ye ödediği tazminatı Muhammet Ali Çatı'dan talep etti. Muhammet Ali Çatı hakkında hazine avukatı aracılığıyla Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldı.

Reklam
Reklam

İçişleri Bakanlığı'nın kendisinden 3 bin 269 lira 65 kuruş tazminat talep ettiğini belirten Muhammet Ali Çatı, "Haksız olarak işyerimde arama yapıldığı bir sırada polis memurunun parmağı dişime geldi. Bu konuda yargılandım ve 6 ay hapis cezasına çarptırıldım. Bu yetmiyormuş gibi bir de İçişleri Bakanlığı polisin parmağının ucunun yaralanmasından dolayı ödediği tazminatı benden talep ediyor. Ya bu yanlışlık düzeltilsin ya da 6 ay hapis cezası ve ödeyeceğim tazminatın karşılığı olarak doğudaki illerin birinde askerlik yapmak istiyorum" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: