DİSK: 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 992 TL

DİSK Araştırma Enstitüsü, kasım ayı için açlık ve yoksulluk sınırın verilerini açıkladı. TÜİK Hanehalkı Harcama...

DİSK Araştırma Enstitüsü, kasım ayı için açlık ve yoksulluk sınırın verilerini açıkladı. TÜİK Hanehalkı Harcama Kalıbı, TÜİK madde fiyat ortalamaları ve 4 kişilik bir ailenin sağlıklı bir biçimde yaşaması dikkate alınarak hazırlanan araştırmanın sonuçlarına göre, söz konusu aile için açlık sınırı 992, yoksulluk sınırı ise 3 bin 136 TL olarak gerçekleşti.
Araştırmanın sonuçlarına göre sağlıklı beslenmek için yetişkin bir kadının yapması gereken günlük harcama tutarı 8,5 TL olurken, bu rakam yetişkin bir erkek için 8,76 TL, 15-19 Yaş erkek çocuk için 9,32 TL, 4-6 yaş bir kız çocuğu için 6,48 TL şeklinde tespit edildi. Buna göre 4 kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesi için yapması gereken günlük gıda harcaması ad 33,06 TL olarak hesaplandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz