DİSK: "Makul bir kalabalıkla Taksim'de olacağız"

İSTANBUL (İHA) - DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, "Sayı vermiyoruz, makul sayı ile Taksim'e gideceğiz" dedi.

GÜLER: PANGALTIDA TOPLANILMASINA İZİN VERİLMEYECEK
DİSK Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamada tüm işçilerin bayramını kutlayan Çelebi, "Bir olgunluk içinde, gayet düzgün bir şekilde sürecimizi devam ettiriyoruz" dedi.

Çelebi, bu sabah yaptığı açıklamada, şu ana kadar hiçbir olumsuzluk olmadığını belirterek, "Birazdan yönetici arkadaşlarımız, temsilci arkadaşlarımız ve yabancı konuklarımızla beraber Pangaltı'da buluşacağız. Orada diğer siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleriyle buluşarak Taksim'de anmamızı yapacağız. Biz bu bayramı daha etkin, daha çağdaş ve daha gerilimsiz koşulda Taksim'de yığınlarla kutlamak istiyorduk" diye konuştu.

Reklam
Reklam

GÜLER: PANGALTIDA TOPLANILMASINA İZİN VERİLMEYECEK

Çelebi şunları söyledi:

GÜLER: PANGALTIDA TOPLANILMASINA İZİN VERİLMEYECEK

"Uzun mücadelenin ardından 1 Mayıs tatil oldu. İkinci bölüm özgürce Taksim'de 1 Mayıs'ı yüz binlerle buluşturmaktır. Bu nedenle kimse soğukkanlılığını bozmasın" dedi. Süleyman Çelebi, işçilere, tahriklere kapılmamaları uyarısında bulunarak, "Haftalardır 'biz çiçeklerimizle Taksim'de olacağız, taleplerimizi haykıracağız' dedik. Bugün de onu yapacağız. Gerilimsiz, sağduyulu bir şekilde 1 Mayıs'ın kutlanmasını istiyoruz. Sayı vermiyoruz, dediğimiz makul çerçevenin içerisinde kalacağız. Makul sayı ile Taksim'de gideceğiz" diye konuştu.

Öte yandan, erken saatlerde DİSK binası önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik işçi grubu, şarkılar eşliğinde halay çekerek 1 Mayıs'ı kutladı.