DİSK Ve KESK’ten DHKP-C Şüphelilerine Destek

Terör örgütü DHKP-C’ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin adliyede sorguları devam ediyor. Şüpheli yakınları...

Terör örgütü DHKP-C’ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin adliyede sorguları devam ediyor. Şüpheli yakınları ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri adliye önünde eylem yaptı.

İstanbul polisinin, terör örgütü DHKP-C’ye yönelik 7 ilde düzenlediği operasyonda aralarında Grup Yorum üyeleri ve avukatların da bulunduğu 97 kişiyi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerden 7’si kadın 27 kişi Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.
Şüphelilerin savcılık sorgusu esnasında ise zanlıların yakınları ile DİSK ve KESK üyeleri adliye önünde protesto gösterisi düzenledi. ‘Boyun eğmeyeceğiz’, ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ yazılı pankart açan grup ‘ÇHD susmadı, susmayacak’ sloganları attı.

Reklam
Reklam

Grup adına açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, “Yaşadığımız olay ilk değil, son da olmayacak. Gözaltılar, bu ülkede muhalif olan herkesin her an karşılaşabileceği bir şey. AKP bunu alışkanlık haline getirdi. Hükümet, kendisine muhalif olanları ‘örgüt’ sınıfına soktu. Biz bu ülkede 40 yıllık geçmişi bulunan ÇHD’nin tarihine sahip çıkıyoruz.” dedi. KESK Genel Başkanı Lami Özgen de yaptığı açıklamada yaşanan gözaltıların hukuksuz olduğunu öne sürdü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz