DİSKİ’den kısa mesaj hizmeti

DİSKİ bünyesinde kurulan Kısa Mesaj Bilgilendirme Servisi güncel borç bilgisi öğrenme ve diğer bilgi güncelleştirmeleri ile hizmetlerini bir adım ileriye taşıyor....

DİSKİ tarafından yeni başlatılan Kısa Mesaj Bilgilendirme Servisi ile faturaların abonelere her ay otomatik bildirilmesi, borç öğrenme, dönemsel borç öğrenme ve TC Kimlik numarası güncelleştirme ve kaydetme gibi işlemler artık cep telefonundan yapılabilecek.
DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan hizmet, bilgilerin kamuoyuna daha hızlı ulaştırılması, veri dağıtım çeşitliliğinin arttırılması, insan gücü ve kaynak kullanımından tasarruf sağlanması gibi avantajları beraberinde getiriyor. Bu sayede DİSKİ Genel Müdürlüğü ve aboneler arasında etkin bir bilgi alışverişi sağlanacak.
Abonelerin kısa mesaj servisi aracılığıyla toplam borç sorgulanması, dönemsel borç ve T.C. kimlik numarası güncelleme gibi işlemlerin rahatlıkla yapılabileceğini belirten Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Hüseyin Bark, uygulama ile abonelere daha sağlıklı hizmet vermek, teknolojiden faydalanarak, zaman, personel ve kırtasiye tasarrufu sağlamak gibi avantajlara da sahip olacaklarını ifade etti.
**Tüm GSM servisleri faydalanacak**
DİSKİ Genel Müdürlüğü Kısa Mesaj Bilgilendirme Servisi’nden (DİSKİ KMSB) AVEA, Turkcell ve Vodafone kullanıcıları faydalanabilecek.
**Servisin kullanımı nasıl olacak?**
DİSKİ Genel Müdürlüğü Kısa Mesaj Bilgilendirme Servisi’nden DİSKİ aboneleri şu şekilde faydalanacak:
**Toplam Borç Sorgulanması:**
DISKI yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra abone numarası yazılarak 2535’e kısa mesaj gönderilerek tüm borç bilgileri öğrenilebilecek.
**Dönemsel borçların gönderilmesi için kayıt işlemi:**
DISKI yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra ABONE yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra abone numarası yazıp 2535’e bir kısa mesaj atıldıktan sonra aboneye her yeni su faturası döneminde borç bilgileri aboneye sms olarak bildirilecek.
**T.C. kimlik numarası güncelleme/kaydetme:**
DISKI yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra TC yazıp bir boşluk bıraktıktan sonra T.C. kimlik numarası yazıp 2535’e bir kısa mesaj gönderen abone T.C. Kimlik Numarası kaydetmiş ya da güncellemiş olacak.