Disk’ten Basın Açıklaması

DİSK Genel İş Sendikası Van Şube Başkanı Salih İpek, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, milletvekilleri...

DİSK Genel İş Sendikası Van Şube Başkanı Salih İpek, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, milletvekilleri ve diğer siyasi tutukluların en kısa zamanda serbest bırakılmasını talep ettiklerini söyledi.

Bekir Kaya’nın tutuklanmasını protesto etmek amacıyla Belediye Garajı önünde bir araya gelen DİSK Genel İş Sendikası Van Şubesi üyeleri, buradan Cumhuriyet Caddesi'ndeki belediye binası önüne kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından bir açıklama yapan DİSK Genel İş Sendikası Van Şubesi Başkanı Salih İpek, 3. yargı paketi ile hırsızların, katillerin, soyguncuların serbest bırakıldığını ancak Kürtlerin bu değişimlerden pay alamadıklarını belirtti. İpek, “Belediye başkanlarımız şahsında, halkımıza hizmet ederken baskı ve saldırılara maruz kalan, tutuklanan tüm siyasetçi, STK yöneticileri, milletvekilleri üzerinde oynanan ve halkın iradesini kırmaya yönelik operasyonları kınadığımız 'Kara Perşembe' eyleminde yine alanlardayız. Toplumun tüm beklentilerine rağmen istenilen barış ortamı maalesef yapılan askeri ve siyasi operasyonlar sonucu boşa çıkarılmış, kalıcı ve onurlu bir barışın tesis edilmesi yönündeki talepler sonuçsuz kalmıştır. Geçmişte yaşanan yanlış politikaların tekrar edilmesi, imha, inkar ve tasfiye politikalarında ısrar edilmesi yaşanan sorunun derinleşerek içinden çıkılmaz bir hal alacağı yönündeki endişeleri artırmaktadır. Dün Dersim’de, Çorum’da 33 Kurşun Olayı'nda yaşanan trajedi, bugün Roboski'de yaşatılarak adeta gözdağı verilmek isteniyor. Olayların faillerini ortaya çıkarması gerekenler, maalesef üzerini örtme çabası içerisine girmişlerdir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Hükümetin anayasa değişikliği adı altında yapılan çalışmalarla kamuoyunu oyaladığını ileri süren İpek, “Hükümet dün nasıl ki kontraları bir gecede bıraktırdıysa bugün de yapılan 3. yargı paketiyle hırsızları, soyguncuları, katilleri salıverebiliyor fakat ne hikmetse yapılan değişikliklerde Kürtlerin payına yine zulüm ve zindan düşüyor. Biz Genel-İş sendikası ve basın açıklamamıza destek veren tüm kurumlar olarak yetkililere sesleniyoruz: Halkın iradesini temsil eden başkanlarımız, milletvekillerimiz ve siyasetçiler başta olmak üzere tüm siyasi mahkumların derhal serbest bırakılması, sorunu aşacak iradenin oluşması için müzakerelerin tekrar başlatılması, askeri ve siyasi operasyonların derhal son bulmasını onurlu ve kalıcı barış için atılması gereken acil adımlar olarak görüyoruz. Taleplerimiz yerine gelinceye kadar demokratik eylem ve etkinliklerimi devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasına destek veren belediye çalışanları, oturma eyleminin ardından sessizce dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: