Türkçede farklı ülkelere ait dillerden gelen ve zamanla Türkçeleşen bazı kelimeler vardır. Bu durumun yanı sıra öz Türkçe olan ve yazımlarında ya da telaffuzlarında sık olarak hata yapılan bazı ifadeler de bulunur. Ancak Türkçe yazım kuralları olarak belirlenen kurallara uyulduğu sürece herhangi bir yazım hatası söz konusu değildir. Bu nedenle yazım kuralları göz önünde bulundurulmalıdır.
İki ya da daha fazla kelimenin bir araya gelmesi ile birleşik türde kelimeler ya da fiiller oluşur. Divan edebiyatı da divan ve edebiyat kelimelerinin bir araya gelmesi ile oluşmuş isim türünde bir kelimedir. Türk Dil Kurumu, divan edebiyatı için isim türünde tek bir tanım yapmıştır. Divan edebiyatı TDK Türkçe Sözlük sayfasındaki tanıma göre 13. ve 19. yüzyıllar arasında dil, konu, işleyiş bakımından Fars ve Arap etkilerinde gelişmiş olan Türk edebiyatıdır.
Divan edebiyatı, Fars ve Arap edebiyatı etkisinde olan ve 13. ile 19. yüzyıllar arasında yaşanmış, Tanzimat Dönemi öncesi Türk sahasında görülen edebiyattır. Bu kelimenin yazımı Türkçe yazım kurallarına göre küçük harfle olmalıdır. Büyük harflerle yazılması yazım yanlışı yapıldığı anlamına gelir. Çünkü Türkçe dilinde bazı kelimelerin bir araya gelerek oluşturduğu birleşik türde kelimelerin tamamı küçük harfle başlar.
Divan edebiyatı yazımı baş harfi küçük olarak yazıldığı sürece doğrudur. Çünkü Türkçe yazım kurallarına göre tarihi bir dönem bildirmeyen tüm terimler küçük harf ile başlamalıdır. Bu nedenle de divan edebiyatı doğru yazılışı tamamı küçük harfle olduğu zaman doğru kabul edilmiştir. Tür ya da tarz bildiren her türlü terimin tamamı küçük baş harfleri kullanılarak yazılır. Halk edebiyatı, halk şiiri, divan şiiri gibi divan edebiyatı da küçük harflerle yazılmalıdır.