DİVES'in "hacda Görevlendirme" Eleştirisi

 Diyanet Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) Merkez Yürütme Kurulu, hac ve umre görevlendirmelerinde adil davranılmadığını iddia etti.

Diyanet Vakıf Emekçileri Sendikası Merkez Yürütme Kurulu, hac ve umre görevlendirmelerinde adil davranılmadığını iddia etti. DİVES Genel Başkanı Lokman Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, hacı adaylarının dini vecibelerini yerine getirmek için her yıl Suudi Arabistan'a gittiğini ve bu organizasyonun Türkiye'de Diyanet İşleri Başkanlığı ile özel şirketler tarafından yürütüldüğünü anımsattı. Organizasyonlarla ilgili sıkıntılar yaşandığını öne süren Özdemir, Diyanet İşleri Başkanlığı personelleriyle, müftülük çalışanlarının bazılarının, defalarca hac ve umre görevlisi olarak kutsal topraklara gönderildiğini söyledi. Memurların hacca gidiş sayılarının yer aldığı listenin açıklanmasını isteyen Özdemir, şartları müsait personellerin de hac ve umre organizasyonlarında görevlendirilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığının hassas davranması gerektiğini bildirdi. Özdemir, şunları ifade etti: "Hac ve umre görevlendirmeleri adil ve adaletli yapılmamakta. Diyanet İşleri Başkanlığı personeli arasında ayrımcılığa yol açan ilgili birimler, görevlendirmelerde tüm personeline eşit ve adaletli olarak imkan sunmalı. Yaşanan adaletsizliğin ve sıkıntıların giderilmesi için sözlü mülakat kalkmalı. Görevlendirmelerde, ülke genelinde Diyanet personelinin görev yılı ve kıdem derecesi dikkate alınmalı. Şeffaflık ilkesine dikkat edilmeli."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: