Dives’ten Diyanet İşleri Başkanlığı'na Tepki

Muş’un Varto ilçesinde Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) tarafından basın açıklaması yapıldı.Eğitim Sen temsilciliğinde...

Muş’un Varto ilçesinde Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) tarafından basın açıklaması yapıldı.

Eğitim Sen temsilciliğinde bir araya gelen DİVES üyeleri bir basın açıklaması yaparak Diyanet İşleri Başkanlığı’na tepki gösterdiler. Basın açıklamasını okuyan DİVES Genel Sekreteri Zahir Aktaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tekçi anlayışı, farklı etnik dil ve inançsal kimlikleri inkar eden zihniyetin temel kurumlarından biri olduğunu savundu.

Diyanet Dergisi’nin Ramazan ayı sayısında kırkı aşkın dillerde ‘Selam’ın çevirisine yer vermesine rağmen Kürtçe'ye ve bazı dillere yer verilmemesine tepki gösteren Zahir Aktaş, bir dili yok saymanın Allah’ın ayetini yok saymak olduğunu söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Kürtlerin kimliklerinden vazgeçmesi için uğraştığını savunan Aktaş şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

“Diyanet adeta Kürtler kimliklerinden vazgeçsin diye büyük uğraş veriyor. Aynı şekilde farklı inançları da yok sayarak toplumu tek tipleştirmeye çalışıyor. DİVES olarak öteden beri eleştirdiğimiz Diyanetin mevcut durumu, yapısı ve konumu bir kez daha herkese eleştirilerimizde ne denli haklı olduğumuzu göstermiştir. Diyanet, özerk bir yapıya kavuşturulmadan bu yanlışların ardı arkası kesilmeyeceği ve hükümetler tarafından her zaman politikalarına alet edileceği bir kurum olmaktan kurtulamayacaktır.”

Basın açıklamasına, Varto Dives Temsilcisi Raşit Yayman, Eğitim Sen Temsilcisi Mahmut Kılıç, Tüm Bel Sen Şube Sekreteri Mehdin Akbal da katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz