Divriği'ye Ulaşımın Kolaylaşmasına Yönelik Çalışmalar

SİVAS (AA) - Sivas'ın Divriği ilçesine ulaşımın kolaylaşması için Karayolları ekipleri 3 güzergahtan çalışmalarını sürdürüyor.

Sivas'ın Divriği ilçesine ulaşımın kolaylaşması için Karayolları ekipleri 3 güzergahtan çalışmalarını sürdürüyor. UNESCO'nun "Dünya Kültür Mirası Listesi"nde yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası başta olmak üzere önemli tarihi eserlerin bulunduğu Divriği'nin ulaşım sorununun çözülmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Karayolları ekipleri, Keban-Arapgir-Divriği yolu, Kangal-Divriği-Arapgir yol ayrımı ve Sivas-Karayün-Celalli-Bakımlı Selimiye-Sincan turistik yolunda çalışmalarını sürdürüyor. Ulaşım sorununun çözülmesiyle Divriği'ye gelen turist sayısının artması bekleniyor. Karayolları 16. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bu 3 güzergahtaki yol çalışmaları hakkında bilgilere verildi. Açıklamada, 52 kilometrelik 2003 yılından önce olmak üzere 2012 yılı sonu itibarıyla toplamda 26 km tek yol-sathi kaplama tamamlanarak trafiğe açılmıştır. Bu projenin tamamı Sivas ili sınırları içerisindedir. 2013 yılında 20 km tek yol-sathi kaplama yapılması hedeflenmektedir. Çalışmalar sürdürülmektedir. Projenin tamamından geriye kalan 57 km tek yol-sathi kaplamanın ise 2015 yılında tamamlanması hedeflenmektedir" denildi. Uzunluğu 136 kilometre olan Sivas-Karayün-Celalli-Bakımlı Selimiye-Sincan turistik yolunda yürütülen çalışmalarla ilgili de açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Tek yol-sathi kaplama olan bu proje turistik yörelere ulaşım sağlayan yollar uhdesinde yer almakta olup, 2012 yılı sonu itibarıyla 8 km tek yol-sathi kaplama tamamlanarak trafiğe açılmıştır. Bu projenin tamamı Sivas ili sınırları içerisindedir. 2013 yılında 22 km tek yol-sathi kaplama yapılması hedeflenmektedir. Celalli-Bakımlı yolunda (km:0+000-5+500) toprak işleri ve sanat yapılarında çalışmalar sürdürülmektedir. Projenin tamamından geriye kalan 128 km tek yol-sathi kaplamanın ise 2016 yılında tamamlanması hedeflenmektedir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: