Diyabet Konusunda Bilgilendirme Toplantısı

Rize'de diyabet konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Rize'de diyabet konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Rize Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, yaptığı açıklamada, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelen diyabetin, pankreastan salgılanan insülin hormonunun yetersizliği veya etkinliğinin azalması sonucunda oluşan bir hastalık olduğunu belirtti.

Diyabetin halk arasında şeker hastalığı olarak bilindiğini ifade eden Özşahin, "Diyabetin önlenmesi ve kontrolü amacıyla Sağlık Bakanlığı'nca Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı yürütülmektedir. Bu program doğrultusunda 14-21 Kasım Diyabet Haftası'nda konunun önemine ve büyüklüğüne daha fazla dikkati çekmek ve farkındalılık oluşturmak amacıyla il bazında, iki alışveriş merkezinde stant açarak broşür dağıtıldı. Okullarda ise öğrenci ve velilere yönelik diyabet nedir ve nasıl önlenir, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın önemi gibi konularda bilgilendirme ve danışmanlık çalışmaları yapıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Salih Yıldırım

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: