Diyabet Parlamentosu kuruluyor

Türkiye’de son 10 yılda yüzde 100 oranında artan ve 10 milyon kişiyi etkileyen diyabet hastalığına...

Türkiye’de son 10 yılda yüzde 100 oranında artan ve 10 milyon kişiyi etkileyen diyabet hastalığına karşı mücadele etmek için tüm taraflar İstanbul'da buluşuyor.
Türk Diyabet Vakfı’ndan yapılan açıklamaya göre; Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde yürütülen Diyabeti Durduralım Projesi kapsamında oluşturulması planlanan “Diyabet Parlamentosu” için Cumhurbaşkanlığı kemsilcileri, TBMM Sağlık Komisyonu üyeleri, Sağlık Bakanlığı temsilcileri, AK Parti, CHP ve MHP’yi temsilen parlamenterler, diyabetli hastalar, diyabetle ilgili hasta ve meslek kuruluşları ile ilaç endüstrisi bir araya geliyor.
Diyabetle ilgili ortak bir çalışma platformu olması hedeflenen Diyabet Parlamentosu, yarın The Marmara Otel’de düzenlenecek toplantıyla çalışmalarına start verecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz