Diyabetle Mücadele İçin Önce Kendilerinden Başladılar

Her yıl 14-21 Kasım tarihleri arasında kutlanan ‘Dünya Diyabet Haftası’ Aksaray’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.Kutlamalar...

Her yıl 14-21 Kasım tarihleri arasında kutlanan ‘Dünya Diyabet Haftası’ Aksaray’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kutlamalar kapsamında diyabete dikkat çekmek isteyen Aksaray Halk Sağlığı Müdürlüğü, önce kendi personelinin kanlarını alıp diyabet yönünden araştırdı. Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen programda sağlık personellerinin kanları alınarak tahlilleri yapıldı.

OBEZİTE VE DİYABET ARTIYOR

Türkiye’de obezite ve beraberinde diyabetin arttığına dikkat çeken Aksaray Halk Sağlığı Müdürlüğü Diyetisyeni Belma Uyar, “Bugün 14 Kasım Dünya Diyabet Günü. Diyabeti bir kez daha hatırlıyoruz. Tabi ki ülkemizde artan obeziteyle, şişmanlıkla birlikte diyabetin görülmesi de o kadar arttı ki, bunu düşürebilmek için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Obeziteyi azaltmakla, yani kendi ağırlığını düşürmekle diyabet görünme riskini yüzde 50’ye yakın azaltmış oluyoruz. Bununla birlikte aşırı yağlı beslenme, karbonhidrat tüketiminin artırılması da obeziteyi artırmaktadır. Bunun için günlük beslenmemize taze sebze meyveleri katarak, yağsız kızartmalardan uzak durarak ve daha da tam tahıllı ekmekler tarzında beslenerek, beslenmemize diyabet açısından biraz daha önlemiş oluruz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

VATANDAŞA STANTLAR AÇILACAK

Dünya Diyabet Haftası çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Aksaray Halk Sağlığı Müdürü Doktor Oğuz, diyabet kontrolüne ilk olarak kendi personellerinden başladıklarını belirterek, alışveriş merkezlerinde de vatandaşlara yönelik stantlar açılacağını kaydetti. Oğuz, “Bugün 14-21 Kasım Dünya Diyabet Haftası, bu kapsamda Halk Sağlığı Müdürlüğü personelleri olarak kendi personelimizin tahlillerini ölçmeye yönelik kan alımı yapıyoruz. Bir hafta boyunca sürecek olan etkinliklerimizde vatandaşlarımızı bilgilendirmeye yönelik konferanslar, eğitimler, sağlık personellerine yönelik eğitimlerimiz olacak, taramalarımız olacak çeşitli vatandaşlarımıza. Vatandaşta farkındalık yaratmak için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz inşallah. Bu kapsamda dediğimiz gibi alışveriş merkezlerinde bazı stantlarımız olacak. Vatandaşlarımızı bilgilendirme maksatlı bekliyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: