Diyabette Nasıl Beslenilir?

Diyet ve beslenme uzmanımızın tavsiyeleri

Sizden gelen yoğun istek üzerine Uzm. Diyetisyen Müge Aksu Beyazıt'ı aradım. İki gün içinde bana süper bir yazı hazırlayıp, gönderdi. Buyrun Beraber Bilgilenelim!;)

DİYABETTE BESLENME ÖNERİLERİ

Beslenme insanın; büyümesi, gelişmesi, sağlıklı olarak yaşaması için gerekli olan besin ve besin öğelerini yeterli ve dengeli miktarda alıp vücudunda kullanmasıdır. Diyabetli bireylere uygulanan beslenme programı, sağlıklı beslenmek isteyen herkes tarafından uygulanabilir. Diyabetli olmak herkesten farklı yememizi, yemek çeşidimizi değiştirmemizi gerektirmiyor. Diyabet diyeti sağlıklı beslenme şeklinin temelidir. Diyabette tıbbi beslenme tedavisi ise, diyabet tedavisinin temelidir. Tıbbi diyabet tedavisinin başlıca hedefi, doğru davranış becerisini kazanmak ve yaşam kalitesini arttırmaktır.

Reklam
Reklam

Uygun tedavi planınız, glisemik kontrolünüzü sağlamak amacı taşımalıdır. Başka bir deyişle iyi kan şeker değerini yakalamayı. Uygulayacağınız beslenme programınız, ihtiyaçlarınızı karşılayacak yönde, size özel olarak diyetisyen işbirliği ile hazırlanmalıdır.

Doğru beslenme düzeni

Dengeli beslenmenizin temeli, 5 ana besin grubunu günlük olarak tüketmekten geçer.

· Süt-yoğurt

· Sebze-salata

· Meyve

· Et-tavuk-peynir-yumurta

· Yağ grubu- zeytin- kuru yemişler

Beslenmenizde karbonhidrat alımınız, şeker dengesini sağlamak amacıyla son derece önemlidir. Özellikle posalı besin tüketiminizi artırmalısınız. Posalı karbonhidratlar, besinlerinizin bağırsaklarınızdan emilimini yavaşlatarak, kan şekerinizin düzenlenmesinde etkin rol oynarlar.

DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ