Diyaliz aşıklarını enfeksiyon ayırdı

Elif Deveci, böbrek naklinden 5 ay sonra kaldığı köy evinde enfeksiyon kaparak hayatını kaybetti.

Edirne’de iki yıl önce diyaliz sırasında tanışarak birbirlerine aşık olan 19 yaşındaki Elif Deveci annesinden, 30 yaşındaki Esen Ertaç ise ağabeyinden böbrek alarak hayata tutundu. Evlenmeyi düşünen çiften Elif Deveci, böbrek naklinden 5 ay sonra kaldığı köy evinde enfeksiyon kaparak hayatını kaybetti.
[** **](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/asklari-yarim-kaldi.../7228/185601/)
Edirne’nin Keşan İlçesi’ne bağlı Seydi Köyü’nde yaşayan Elif Deveci, 7 yıldır böbrek yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle Keşan Devlet Hastanesi’nde diyaliz cihazına bağlandı. Elif Deveci, diyaliz tedavisi sırasında kendisi gibi böbrek hastası olan Esen Ertaç ile tanıştı. Çiftin arkadaşlıkları kısa sürede aşka dönüştü. Elif Deveci ile Esen Ertaç haftanın 3 günü Keşan Devlet Hastanesi’ndeki diyaliz tedavisi sırasında aşklarını sürdürdü.
Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’nde açılan Transplantasyon (böbrek nakli) Ünitesi, diyaliz aşıkları için umut oldu. 7 yıldır böbrek hastası olan Elif Deveci annesi 41 yaşındaki Sermin Deveci’den, Esen Ertaç ise ağabeyi 40 yaşındaki Recep Ertaş’tan aldığı böbrekle hayata tutundu. Diyaliz aşkıkları ise kendilerini görüntüleyen gazetecilere bu mutluluk pozları verdi.
Hastanedeki operasyonların ardından Elif ve Esen çifti eski sağlıklarına kavuştuklarında evlenme kararı aldı. Tedavileri tamamlanan iki sevgili ise evlerinin yolunu tuttu. Ancak Seydi köyü’ndeki tek gözlü evlerinde 1 hafta sonra rahatsızlanarak tekrar hastaneye giden Elif’in enfeksiyon kaptığı tespit edildi. Böbrek naklinin ardından günde bir adet alması gereken ilaçları kullanmadığı belirlenen Elif Deveci, bir aylık tedavi süresinin ardından geçen Cumartesi günü hastanede enfeksiyon nedeniyle yaşamını yitirdi. Elif’in ölümü başta ailesi olmak üzere, doktorlarını ve sevgilisi Esen Ertaç’ı üzüntüye boğdu. Elif, gözyaşları içinde köyünde toprağa verildi.
**SARIOĞLU: "ENFEKSİYONDAN ÖLDÜ"**
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Böbrek Nakli Uzmanı Dr. Tamer Sağıroğlu, Elif Deveci’nin 5 aydır annesinden aldığı böbrekle yaşadığını ifade ederek şöyle konuştu: "Elif Deveci, annesinden aldığı böbrek sayesinde eski sağlığına kavuşmuştu. Ancak nakilden sonra günde bir defa kullanması gereken ilaçları almadığını öğrendik. Hastaneden taburcu olduğunda gittiği evinde maalesef maddi imkansızlıklardan iyi bakılamadığı için enfeksiyon kapmış. Hastanede bir aydır kurtarmaya çalıştık, ama maalesef Elif’i kaybettik. Çok üzgünüz" dedi.
DHA
Anahtar Kelimeler: