Diyaliz hastasını ağlatan nakil

BURSA (İHA) - İstanbul'da beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından organları bağışlanan gencin böbrekleri, Bursa'da 2 yıldır organ bekleyen bir bayana takıldı. Sevinç gözyaşlarına boğulan genç kadının eşi de duygu dolu anlar yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, doğuştan Serebral hastası olan 19 yaşındaki İsmail Yağmur Toker, İstanbul'da kaldırıldığı özel bir hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine Toker Ailesi, 4 gün yoğun bakımda kalan oğullarının organlarının bağışlanmasına karar verdi. Toker'in karaciğeri İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne, böbrekleri Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Bursa Uludağ Tıp Fakültesi, kalp kapakçığı da Ege Üniversitesi'ne gönderildi. Yeni bir organın geleceği böbrek hastalarına bildirildi. Nakil için yıllardır tedavi gören diyaliz hastaları, ameliyatın yapılacağı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne çağrıldı. Yıllardır organ naklini bekleyen 8 hasta, büyük bir ümitle hastaneye koştu.

Reklam
Reklam

Kan ve doku örnekleri alınan hastalar, heyecanla böbreğin gelmesini beklemeye koyuldu. İstanbul Sağlık Müdürlüğü'ne ait bir ambulansla Bursa'ya getirilen böbrekler, diyaliz hastaları ve yakınlarının sevinç kaynağı oldu. Gece yarısı başlayan uzun bekleyiş, öğle saatlerinde 35 yaşındaki Fatma Çalışkan için müjdeci habere dönüştü. Doku testi olumlu sonuçlanan 2 yıllık böbrek hastası Fatma Çalışkan, ameliyata hazırlanırken, eşinin mutluluğu ise gözlerinden okunuyordu. Hayata yeniden sarılmanın heyecanını yaşayan genç kadın sevinçten ağladı. Hikmet Çalışkan ise eşini öpücüklere boğdu.