Diyaliz hastasının yaşam mücadelesi

HAKKARİ (İHA) - Hakkari'nin Geçitli Köyü'nde ikamet eden diyaliz hastası Avdel Akar, 8 aydır müracaat etmesine rağmen hala bir yeşil kart alamadığını söyledi.

Evli ve 5 çocuk babası olan Avdel Akar, yaklaşık 1 yıldan beri diyaliz makinesine bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor. Her hafta şehirden 80 kilometre uzaklıkta bulunan Geçitli Köyü'nden Hakkari Devlet Hastanesi'ne gelip diyalize girmek zorunda kalan Akar, hiçbir sosyal güvencesi olmadığı için bazen birçok sıkıntılarla karşı karşıya geliyor. Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi doktorlarının sahip çıktığı Akar, sosyal güvencesi olmasa dahi doktorlar tarafından yeşil kartı çıkana kadar tedavi ediliyor. Sağlık İl Müdürlüğü Yeşil Kart Bürosu'na 8 ay önce müracaat etmesine rağmen yeşil kartın bir türlü çıkmadığını söyleyen Akar, gelip gitmekten artık yorgun düştüğünü söyledi. Akar,"Bize sahip çıkan yetkili yok mu? Diyaliz hastası ve 2 ayrı raporum olmasına rağmen 8 aydır yeşil kartımı alamıyorum. Sormaya geldiğimde ise hakaretlerle karşılaşıyorum. Valiliğe sesleniyorum. Sizin insanlara verdiğiniz değer bu mudur? Hiçbir zaman siz veya görevlendirdiğiniz memurlar Yeşil Kart Bürosu'nu denetlediler mi? Hasta olan ve yeşil kart alabilmek için aylardır sıra bekleyenler var" şeklinde dert yandı.

Reklam
Reklam

Yeni Mahalle Muhtarı Ahmet Akar ise, yeşil kart için müracaat eden hastaların aylarca sırada beklemek zorunda kaldığını, evraklarını sorduklarında ise hakaretlerle karşılaştıklarını öne sürdü. Yeşil Kart Bürosu yetkilileri ise, sorunun kendilerinde değil, ailelerde olduğunu ve evraklarını kendilerine geç getirdiği için bu sorunun yaşandığını iddia ettiler.