Diyaliz Ünitesinde Çalışan Genç Çift Evlilik Hazırlığında

Bursa’da diyaliz tedavisi sırasında tanışan ve hayatlarını birleştirme kararı alan Türkan Mutlu ve Mesut Yeşil...

Bursa’da diyaliz tedavisi sırasında tanışan ve hayatlarını birleştirme kararı alan Türkan Mutlu ve Mesut Yeşil çifti evlilik hazırlığı yapıyor.

Uludağ Üniversitesi Diyaliz Ünitesi’nde tedavi gördükleri sırada tanışan genç çift, haftanın 3 günü diyaliz makinesine bağlandıktan sonra annelerinin verdiği birer böbrek ile hayata yeniden tutunmuşlardı. Sadece organ bağışı ile hayatlarını rahat sürdürme şansı bulunan gençler, uzun süre bağışlanacak organlardan kendilerine nakil yapılmasını bekledi. Her gün biraz daha umutsuzluğa kapılan gençlerin imdadına anneleri yetişti.

Reklam
Reklam

ANNELERİ UMUT OLMUŞTU

Anne Emine Yeşil oğlu Mesut'a, Belkıs Mutlu ise kızı Türkan'a birer böbreklerini verme kararı aldı. Bunun üzerine Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 23.11.2011 tarihinde birer saat ara ile operasyon geçiren genç çiftin annelerin böbrekleri çocuklarına nakledildi. Başarılı geçen operasyonun ardından sağlığına kavuşan çiftler, evlilik kararı aldı.

“SAĞLIKLI VE MUTLUYUZ”

3 sene önce diyalize girdiğini ifade eden Türkan Mutlu, “O sırada diyalize Mesut geldi ve orada tanıştık. Beraber 1 buçuk sene önce nakil olduk. Daha sonra nişanlandık. Şimdi evleneceğiz. Sağlıklı ve mutluyuz. Ben 3 sene, nişanlım ise 1 buçuk sene hastalık çekti. Düğünümüz bir aksilik olmazsa Ağustos ayında olacak. Hazırlıklarımız hızla sürüyor ve yetiştirmeye çalışıyoruz. Ailemiz bir sorun çıkarmadı. Destekçilerdi ve her zaman öyle oldular. İzinde verdiler, yardımcı da oldular” diye konuştu.

”BİRBİRİMİZİ DAHA İYİ ANLADIK”

Mesut Yeşil ise “Hastalığım üniversite çağında daha da patlak verdi ve üniversiteyi bırakmak zorunda kaldım. Daha sonra diyalize girdim ve Türkan’ı tanıdım. Türkan’ı tanıdıktan sonra her şey biraz daha değişti. Çok zor geliyordu ve ikimiz de birbirimizi daha iyi anlamaya başlamıştık. Türkan sayesinde bu işlemler biraz daha basit oldu. Haftada 3 gün diyalize giriyorduk ve 4’er saat vaktimiz orada kayboluyordu. Bu bizim için sıkıntılı bir durumdu. Şimdi diyalize de gitmiyoruz. İkimiz de sağlıklıyız ve evlenme planları yapıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Bu hastalığa yakalananların umudunu kaybetmesini istediklerini ifade eden Yeşil, “Aileleri bu konuda onlara destek olsunlar ve ellerinde imkan varsa organ bağışsına katkıda bulunsunlar” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz