Diyanet, Afrika için Kurban'da başlayacak büyük kampanya için start verdi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Afrika’ya yardım kampanyası çerçevesinde 15 Eylül Perşembe akşamı itibariyle toplam...

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Afrika’ya yardım kampanyası çerçevesinde 15 Eylül Perşembe akşamı itibariyle toplam 222 milyon 416 bin TL toplandığını belirterek, 250 milyon TL’ye ulaştıklarında kampanyayı sonlandıracaklarını söyledi. Başkan Görmez, bununla birlikte Kurban Bayramı için Afrika’ya yönelik yeni bir kampanyanın da startını verdi.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ramazan ayı öncesinde başlatılan Somali’ye yardım kampanyası ile ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı. Görmez, burada yaptığı konuşmada, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak son 10 yılda yaptığımız tüm kampanyaların miktarı kadar diyebileceğimiz bir teveccüh ile karşı karşıyayız.” dedi. Bu kampanyaların, İslam dünyası için de önemli bir ders olduğunu ifade eden Görmez, “Nitekim, Türkiye’de başlayan kampanyalardan sonra pek çok İslam ülkesinde de bu kampanyaların başladığını görmek beni son derece memnun etmiştir.” diye konuştu.
Kampanyaya katkı sağlayan her kesime teşekkür eden Görmez, 15 Eylül 2011 Perşembe akşamı itibariyle toplanan miktar hakkında bilgi verdi. Görmez, şöyle devam etti: “Diyanet İşleri Başkanlığı 129 milyon 618 bin TL, Türkiye Diyanet Vakfı (3 milyon vatandaşımızın gönderdiği SMS’ler de dahil) 64 milyon 340 bin, Avrupa’daki kurum ve kuruluşlarımızın yaptıkları yardımlar, Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın gönderdiği yardımlar 18 milyon 457 bin TL. TOBB’un hesaplarımıza yatıracağı miktar ise 10 milyon. Perşembe akşamı itibariyle toplam, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Yurt Dışındaki Kuruluşlarımızın birlikte topladığı miktar, 222 milyon 416 bin TL’dir.”
Her şeyin bir nihayeti olduğunu söyleyen Görmez, 250 milyon TL’ye ulaşmaları ardından kampanyayı sonlandıracaklarını dile getirdi. Özellikle hayırsever zenginlere seslenen Görmez, “Bizim hedefimiz, 250 milyon. Eksiğimiz olursa doğrudan telefon ederek bunu tamamlayacağımızı umut ediyorum. 250 ile bu noktayı koyacağız.” dedi.

Reklam
Reklam

“BİR PAKET DAHİ KALMADAN, YARDIMLAR EN GÜZEL ŞEKİLDE YERİNE ULAŞTI”
Görmez, yardımların genel merkezden 5, Somali’den ise bir kısmı daha önce Türkiye’de Diyanet Vakfı tarafından okutulan öğrencilerden oluşan 12 kişi olmak üzere, toplam 17 personel ile dağıtıldığını dile getirdi.
Somali’ye Ramazan’ın ilk gününden itibaren toplam bin 470 ton temel gıda maddesinin gönderildiğini ifade eden Görmez, “Giden yardımlardan bir paket dahi kalmadan, tüm dağıtım en güzel şekilde gerçekleşti.” şeklinde konuştu. Somali’nin başkenti Mogadişu’nun en büyük hastanesinde kalan hasta ve hasta yakınları için bir günde bin 500 kişilik sıcak yemek çıkartılmaya başlandığını söyleyen Görmez, “Bu onlar için ilaçtan da önemli.” ifadesini kullandı.
Ramazan Bayramı öncesinde Somalili çocuklar da bayram yapsın sloganı ile başlatılan ikinci kampanyayı da hatırlatan Görmez, “Bu kampanya çerçevesinde 461 yetim çocuğu bayram günü giydirdik.” dedi. Aynı zamanda yetimhanede kalan çocukların gıda ve elbise ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getiren Görmez, “Orada bulunan bütün yetimhanelere arkadaşlarımız ulaştı, bu yardımlar yapılmaya devam ediliyor. Aynı şekilde özürlüler ve rehabilitasyon merkezlerinin mutfak ve günlük iki öğün sıcak yemek ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

VEKALETLE KURBANLAR AFRİKA’YA
Afrika için başlatılacak üçüncü büyük kampanyanın da müjdesini veren Görmez, “Bu sene vekaletle kurban kampanyamız, Somali başta olmak üzere Afrika ağırlıklı olarak yürüyecek.” diye ifade etti.
Geçen yıllarda Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile halkın vekalet yoluyla kurban kampanyalarına gösterdiği ilginin 10 binlerden 45 binlere ulaştığını hatırlatan Görmez, “Bu sene iki haneli, üç haneli rakamlarla değil, daha büyük rakamlarla olacağına inanıyorum. Şimdiden bütün arkadaşlarımızın bu kampanyaya vereceği destekten dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Türk milletinin kurban kampanyasına göstereceği ilginin de yüksek olacağına inandığını vurgulayan Görmez, şöyle devam etti: “Hazırlıklarımızı ona göre yapalım. Mogadişu’da şimdiden kurban kesimi için bir alt yapı hazırlıklarına başlama talimatını veriyorum. Türkiye için de çeşitli kurum ve kuruluşlarla görüşerek bunun alt yapısını hazır hale getirelim. Çünkü alt yapımız şimdiye kadar 60 bine hazırdı ama şimdi ben inanıyorum ki milletimiz daha büyük bir ilgi gösterecektir. Alt yapımızı ona göre hazırlayalım.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz