Diyanet: Başkanlığımızın günlük siyasetin konusu haline getirilmesi üzücü

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından yapılan açıklamada ''Kardeşlik ahlakı ve hukuku temasının işlendiği Kutlu Doğum...

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından yapılan açıklamada ''Kardeşlik ahlakı ve hukuku temasının işlendiği Kutlu Doğum Haftası'nda, Başkanlığımızın günlük siyasetin konusu haline getirilmesi ve bunun bir parçası olmasına yol açacak bir davete muhatap olması üzücü olmuştur” denildi.
DİB tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na cevap verildi. Başkanlığın Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, gazetelerde yer alan “Diyanet açıklasın” başlıklı haberler hatırlatılarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görüldüğü belirtildi.
Açıklamada, “Kardeşlik ahlakı ve hukuku temasının işlendiği, bütün ülke sathını kardeşlik coşkusunun sardığı Kutlu Doğum Haftası'nda, Başkanlığımızın günlük siyasetin konusu haline getirilmesi ve bunun bir parçası olmasına yol açacak bir davete muhatap olması üzücü olmuştur” ifadeleri yer aldı.
Diyanet’in her türlü siyasi tartışmanın dışında tutulmasının gereğine vurgu yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Geçen yüzyılda Anadolu ve Balkan coğrafyalarında camiler başta olmak üzere vakıf mallarının ve tarihi eserlerin maruz kaldığı durum, Vakıflar Genel Müdürlüğü arşivleri kaynak gösterilerek pek çok bilimsel araştırmaya konu edilmiştir. Bu nedenle, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her türlü siyasi tartışmanın dışında tutulması milletimizin geleceği, birliği, beraberliği ve bütünlüğü için önem arz etmektedir. Başkanlığımızın her zaman bu yüksek mesuliyetin idraki içerisinde görevini ifa etmesi en büyük onurudur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın Alaaddin Camisi’ni kastederek, ‘CHP ahır yaptı’ iddiasıyla ilgili Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e çağrıda bulunarak, “Diyanet İşleri Başkanı’nı göreve çağırıyorum. Hiçbir zaman hiçbir dönemde hiçbir cami ahır yapılmamıştır. ‘Başbakan söyledi’ diye sesinizi kesmeyeceksiniz. Onurlu bir din adamı olarak çıkıp söyleyeceksiniz” demişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: