Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Afrika’daki açlığın sebebi yürek kuraklığımız

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Afrika ve özellikle Somali’deki açlığın sadece kuraklık ve suyun azlığıyla...

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Afrika ve özellikle Somali’deki açlığın sadece kuraklık ve suyun azlığıyla izah edilemeyeceğini söyledi.

Bugün Afrika’da bütün insanlığın çetin bir imtihanla karşı karşıya olduğunu söyleyen Görmez, “Afrika’daki açlık sadece kuraklıkla sadece suyun azlığıyla izah edilemez. Bütün insanlığın açgözlülüğü, yürek ve gönül kuraklılığını görmezden gelemeyiz. Açlığın nedeni sadece gıda kıtlığının temelinde aranamaz.Bütün insanlığın sevgi ve merhamet kıtlığının hiç mi etkisi yoktur?” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İslam İşbirliği Teşkilatı İcra Komitesi’nin Somali Konusundaki Olağanüstü Toplantısı İstanbul Conrad Otel’de başladı. Toplantının açılışında Başbakan Tayyip Erdoğan, Somali Devlet Başkanı Şerif Şeyh Ahmet, İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez birer konuşma yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Görme, konuşmasının başında “Afrika’daki annelerin çocukların umutlarını yeşertecek olan bu toplantının hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.” dedi. Afrika’da bugün bütün insanlığın çetin bir imtihanla karşı karşıya olduğunu belirten Görmez, “Afrika’daki açlık sadece kuraklıkla sadece suyun azlığıyla izah edilemez. Bütün insanlığın açgözlülüğü, yürek ve gönül kuraklılığını görmezden gelemeyiz. Açlığın nedeni sadece gıda kıtlığının temelinde aranamaz. Bütün insanlığın sevgi ve merhamet kıtlığının hiç mi etkisi yoktur?” ifadelerini kullandı.

BİZ YEMEK SEÇERKEN SOMALİLİ ANNE HANGİ EVLADININ YAŞAYACAĞINI SEÇİYOR
Diyanet İşleri Başkanı “Biz hangi yemeği yiyeceğimizi seçemezken Somalili anne hangi evladının yaşayacağını seçmesinin bir mazereti olabilir mi?” diye sordu. Devletlerin ve insanların bu insanlık trajedisine son vermek için yapacakları yardımların çok önemli olduğunu söyleyen Görmez, “Ama biz ailelerin kendi rızıklarından kendi sofralarından yapacakları yardımı çok önemsiyoruz.” dedi. Görmez, bunun için de diyanet olarak her evden bir fitre kampanyası başlattıklarını anlattı.

Reklam
Reklam

İnsanlığın önündeki en büyük akabenin (sarp yokuş) bugün "şüphesiz Afrika şüphesiz Somali" olduğunu söyleyen Mehmet Görmez, konuşmasını hem Arapça hem Türkçe okuduğu şu dua ile bitirdi: “Allah’ım Somali ve Afrika’daki açlığın sebebi olan açgözlülükten bizi ve bütün insanlığı koru. Allah’ım Afrika’daki ve Somali’deki kuraklığın en büyük sebebi olan yürek kuraklığından bizi ve bütün insanlığı koru. Allahım Afrika’daki ve Somali’deki kıtlığın en büyük sebebi olan şefkat ve merhamet kıtlığından hepimizi koru.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz