Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Bilecik'te

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bir dizi ziyaret ve etkinliğe katılmak için Bilecik'e geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bir dizi ziyaret ve etkinliğe katılmak için Bilecik'e geldi.

Görmez, yaş haddinden emekliye ayrılacak İl Müftüsü Necati Tayyar Taş'ı ziyaret etti.

Daha sonra Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'yı ziyaret eden Görmez, Bilecik'te olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Başkanlığım dönemimde ilk defa geliyorum, Bileciklilerle buluşmaya. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda önemli hizmetleri olan hocamız Bilecik Müftüsü Necati Tayyar Taş'ı, mesleğinin son gününde ziyaret etmemin ayrı bir önemi vardır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Başkan Yağcı da Bilecik hakkında bilgi vererek, tarihi ve atalar diyarı kente hizmet etmenin onurunu yaşadıklarını dile getirdi.

Yağcı, belediye hizmet binasının 1905 yılında Sultan 2. Abdülhamit tarafından yaptırıldığını ve restorasyon çalışmalarının ardından 2005 yılında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldığını aktardı.

Konuşmaların ardından Yağcı, Görmez'e Osmanlı Arması'nın bulunduğu tablo ve poşu, Görmez'de Yağcı'ya Kur'an-ı Kerim tefsiri ve çeşitli kitaplar hediye etti.

Görmez, ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan'ı makamında ziyaret etti. Özcan, Görmez'e, üniversitenin projeleri hakkında bilgi verdi.

Muhabir: Mehmet Candikmen - Muhsin Arslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz