Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İranlı Bakan Hurremşad İle Biraraya Geldi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İslam dünyasını birbirine düşürecek en kötü yolun mezhepçilik fitnesi olduğunu...

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İslam dünyasını birbirine düşürecek en kötü yolun mezhepçilik fitnesi olduğunu söyleyerek, “Hepimiz İslam mensubiyetine aidiz. Bu mensubiyet bizi kardeş kılan mensubiyettir. Bu mensubiyete gölge düşürecek her türlü fitneden Müslümanları uzak tutmak için bütün din adamlarına ve kurumlara büyük görevler düşüyor” dedi.

Görmez, İran İslami ve Kültürel İşler Bakanı Muhammed Bagher Hurremşad ile bir araya geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda gerçekleşen görüşmede konuşan Görmez, İslam coğrafyasında yaşanan olaylara değindi. İslam dünyasının çok önemli bir süreçten geçtiğini, İslam dünyasının kendisini aradığını belirten Görmez, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“Kendisi ile buluşmaması içinde çok büyük çabalar ve zorluklarla karşı karşıya. Onun için bu aşamada İran ve Türkiye bölgedeki iki büyük ülkenin sağlıklı ilişkiler üzerinde tarihi dostluklarını devam ettirmesinin çok önemli olduğunu her fırsatta ifade ediyorum. Bunun başında İslam dünyasının fay hattında bir sarsılma meydana getirildi. Sömürgeler, işgaller, despot yönetimleri, cehalet fakirlik bütün bunlar İslam dünyasının karşı karşıya kaldığın en büyük sorunlar oldu. İslam dünyası bütün bunların üstesinden gelecektir. Yeter ki birliğini asıl kan kardeşliğini bozacak teşebbüslere kaymasın. Bununda ne kötü yolu bir mezhepçilik fitnesi yayarak Müslümanları birbirine düşürmektir. Çünkü hepimizin en büyük mensubiyeti İslam’a olan mensubiyetimizdir. O mensubiyet bizi kardeş kılan mensubiyettir. Bu mensubiyete gölge düşürecek her türlü fitneden her türlü fesattan uzak durmak ve Müslümanları da uzak tutmak için bütün fikir ve düşünce insanları bütün din adamlarına ve kurumlara büyük görevler düşüyor, Onun için bu ziyaretlerimizin bu kardeşliğimizin pekişmesine katkıda bulunacağını düşünüyorum."

Reklam
Reklam

Konuk Bakan Hurremşad İran İslam Cumhuriyeti olarak bütün alanlarda her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Konuk Bakan’ın ikili ilişkileri ticaretle ilişkilendirmesi üzerine Görmez, “Bizim kuracağımız ilişkilerin maddi tutarı olmaz. Öyle ticari ilişkiler daha çok mideye hitap ediyor. Kültürel ilişkiler akla, kalbe hitap ediyor” dedi.

Görmez konuk bakana Kuran-ı Kerim hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: