Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Nizip'te

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Nizip ilçesinde verdiği cuma hutbesinde, "Sizler de tıpkı Medine'deki Ensar...

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Nizip ilçesinde verdiği cuma hutbesinde, "Sizler de tıpkı Medine'deki Ensar gibi gönüllerinizi, kalp ve kapılarınızı açtınız, kalplerinizi paylaştınız." dedi.

Mehmet Görmez, Hatice Kübra Camisi'nde verdiği hutbede, kardeşlik vurgusu yaparak, Suriyelilere yapılan yardımlara dikkat çekti. Ensar gibi Suriyeli vatandaşlara kapılarını açtıklarını dile getiren Görmez, "Türk milleti Suriyeli kardeşlerini yalnız bırakmayarak onlara sahip çıktı. Zulüm altında inleyen komşumuz, akrabamız, iman ve İslam kardeşlerimiz Türkiye'ye sığındı. Hatay'da Hataylılara, Kilis'te Kilislilere, Nizip'te Niziplilere, Urfa'da Urfalı kardeşlerimize sığındılar. Sizlerde tıpkı Ensar gibi, Medine'deki Ensar gibi gönüllerini açtınız, kalplerinizi açtınız, kapılarınızı açtınız, hanelerinizi paylaştınız sizleri gönülden tebrik ediyorum. Allah hepinizden razı olsun." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hutbenin ardından Görmez, vatandaşlarla birlikte cuma namazı kıldı. Namazın ardından Niziplilerle bir araya gelen Görmez, Suriyelilere yapılan yardımlardan dolayı onlara teşekkür etti.

Nizip'teki ziyaretin ardından Görmez, Suriyelilerin kaldığı çadırkente geçti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: