Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Üniversiteler Mabetsiz Olmasın

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, mabetsiz üniversite kalmaması için geliştirdikleri proje ile şimdilik...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, mabetsiz üniversite kalmaması için geliştirdikleri proje ile şimdilik 38 üniversitenin kampüsünde cami inşaatı olduğunu belirterek, "Türkiye’de hiçbir üniversite mabetsiz olmasın. Gidin Oxford Üniversitesi’ne, hangi kapıyı açsanız bütün kapılar kiliseye doğru açılır. Cambridge Üniversitesi’ne gidin, en muhteşem yerinde bir mabet vardır." dedi.

Açılış ve bir dizi ziyaret için Niğde’ye gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Vali Alim Barut’u makamında ziyaret etti. Valilikten sonra Niğde Belediyesi'ni ziyaret eden Görmez, Başkan Faruk Akdoğan ile görüştü. Belediyede yaptığı açıklamada, Türkiye’de üniversiteleşme oranının, özellikle son yıllarda hızla arttığına dikkat çeken Görmez, üniversitelere yönelik başlattıkları proje hakkında bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Mabetsiz üniversite kalmaması için başlattıkları projeyi anlatan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Allah’a hamdolsun, geliştirdiğimiz bir proje ile Türkiye’de şimdilik 38 üniversitenin kampüsünde cami inşaatı var. Bunların 3 tanesi açıldı, bugün 4’üncüsünü inşallah birlikte açmış olacağız. Biz bütün bunları yapacak kadar zengin değiliz. Ama öncülük yaptığımızda şehirlerin hayırsever zenginleri hemen bize destek veriyorlar. Bizim de katkımız oluyor. Böylece, milletimizle birlikte bütün bu üniversitelerimizin kampüslerindeki camileri inşa ediyoruz. Ve diyoruz ki Türkiye’de hiçbir üniversite mabetsiz olmasın.

Gidin Oxford Üniversitesi’ne, hangi kapıyı açsanız, bütün kapılar kiliseye doğru açılır. Cambridge Üniversitesi’ne gidin, en muhteşem yerinde bir mabet vardır. Biz bu konularda biraz gecikmişiz doğrusu. Onun için bunu dikkate alarak, Türkiyemizin her üniversitesinde mutlaka, hem de çok işlevsel, estetik, öğrencilerin gelip kitap okuyabilecekleri, kahvelerini içebilecekleri, mekanları da olan mabetler olsun istiyoruz. Bugün inşallah onlardan birinin açılışını yapacağız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Açıklamanın ardından, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'e el dokuma kilim, şehrin simgesi olan bir fotoğraf ve kapısında taç başlı kadın figürü bulunan Aladdin Camii'nin maketini hediye etti. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ise Başkan Akdoğan’a, 5 ciltlik Kur’an meali ve tefsiri hediye etti.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, belediye ziyaretinden sonra cami açılışı için Niğde Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'ne hareket etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: