Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Bilecek'te

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Bilecik ziyareti kapsamında Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı makamında ziyaret etti.Başkan...

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Bilecik ziyareti kapsamında Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı makamında ziyaret etti.

Başkan Selim Yağcı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’i Belediye binasının girişinde çiçekle karşıladı. Ziyaret sırasında Bilecik’in tarihi ve ekonomisi hakkında bilgi veren Başkan Selim Yağcı, “Bilecik tarihi bir şehirdir. Osmanlı devletinin kurulduğu, Şeyh Edebali ve Dursun Fakıh’ın metfun olduğu topraklardır. Ama tarihi misyonunun gerektirdiği vizyonu uzun süreler yüklenememiştir. Kurtuluş Savaşı döneminde üç defa yakılmıştır. Kurtuluş Savaşı öncesi Bilecik’in nüfusunun 17 bin ile 25 bin arasında olduğu rivayet edilmektedir. Kurtuluş Savaşı sonrasında nüfusu 4 bine kadar düştüğü belirtiliyor. Son yıllardaki sanayi açısından gelişmesi ile birlikte Bilecik merkezde 2 olmak üzere 6 organize sanayi bölgesi bulunmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Yağcı, 1905 yılında Sultan II. Abdülhamit tarafından yapılan bugünkü belediye binasını, kuruluşunun 100. yılında Bilecik Belediyesi hizmet binası olarak açtıklarını belirten Başkan Selim Yağcı, “Böyle tarihi bir binada hizmet vermek bizler için çok mutluluk vericidir. Binamız bizden önce atıl vaziyette idi, çok kısa bir süre içersinde tarihi binada Bilecik Belediyesi olarak hizmete başladık” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de, böyle bir günde Bilecik’te olmaktan son derece mutluluk duyduğunu söyledi. Görmez "Başkanlığım dönemimde ilk defa geliyorum. Bileciklilerle birlikte olmak çok mutluluk verici. Diyanet İşleri Başkanlığında önemli bir yeri olan Bilecik Müftüsü Necati Tayyar Taş'ın görevinde son günü olması da bugüne ayrı bir önem kazandırmaktadır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Selim Yağcı, Başkan Görmez'e çeşitli hediyeler verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: